Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem: Samsun'dan Hatay'a kadar bir çok ilde vatandaşlar sokağa fırladı

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem: Samsun'dan Hatay'a kadar bir çok ilde vatandaşlar sokağa fırladı

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi." ifadeleri kullanıldı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi." ifadeleri kullanıldı. Deprem ELazığ'ın yanısıra bir çok ilde güçlü bir şekilde hissedildi. Samsun'dan Hatay'a kadar pek çok şehirde vatandaşlar panikle sokağa fırladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Sivrice ilçesinde saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Kandilliden açıklama

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 20.55'te merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem çevre iller ile Diyarbakır, Adıyaman ve Samsun'da da hissedildi.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz saha çalışmalarına başladı, gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Elazığ'daki deprem Hatay'da da hissedildi

 Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem Hatay'da da hissedildi. Depremde panik olan vatandaşlar kendilerini sokağa attı.

Merkez üssü Elazığ 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hatay'ın tüm ilçelerinde hissedilen depremde vatandaşlar panikle sokaklara indi.

Bir deprem daha meydana geldi

Saat 21.08'de ise 5.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi..

 

Deprem Elazığ dışında Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Tunceli, Gaziantep gibi 10 ilde de hissedilirken, Suriye ve Irak' da sallandı.

"Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı bunun araştırmasını yapıyorlar"

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından ekiplerin saha taramasına başladığını belirterek, "Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar." dedi. 

Güllüoğlu, NTV'ye yaptığı açıklamada, deprem bölgesiyle iletişimde bir sorun bulunmadığını ifade ederek, "Şu an için ekiplerimiz de bölgedeki belediye başkanlarımızla, valilerimizle, iletişimimiz devam ediyor. Ekiplerimiz saha taramasına başladılar. Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar." diye konuştu.

Depremin geniş bir coğrafyada hissedildiğini belirten Güllüoğlu, "Sivrice ve civarındaki ilçelerde hissedildi. Şu an çalışmalarımız devam ediyor. Biz de yakından takip ediyoruz." ifadesini kullandı.

AYRINTILAR GELİYOR

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :