Elazığ'da "2. İnşaat ve Mobilya Fuarı"

Elazığ'da "2. İnşaat ve Mobilya Fuarı"

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da 2. İnşaat ve Mobilya Fuarı törenle açıldı. Elazığ Belediyesi öncülüğünde kapalı fuar alanında açılan fuarda 110 firma...

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da 2. İnşaat ve Mobilya Fuarı törenle açıldı.

Elazığ Belediyesi öncülüğünde kapalı fuar alanında açılan fuarda 110 firma ürünlerini sergiliyor.

Elazığ Vali Vekili Mustafa Gül, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ekonomik gelişim, markalaşma ve uluslararası pazarlara açılma hedefi olan kentler için fuarcılığın büyük önem taşıdığını söyledi.

Ham maddenin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesinin önemine değinen Gül, şöyle konuştu:

"Büyük ticaret şehirlerinde bu tür fuarlar sık sık yapılıyor ama Elazığ gibi illerde böyle fuarları geleneksel hale getirmek emek, çaba, gayret gerektiriyor. Bu kapsamda buraya emek vermiş herkese teşekkür ediyoruz."

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ülkenin içinde bulunduğu koşularda bu fuarın yapılmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Erol, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde ekonomik krizin yaşandığı bu süreçte gerek siyasetçilerin gerek bürokratların herkesin üzerinde uzlaştığı bir şey var ülke eğer bu krizden çıkacaksa üretim ile çıkacak. Türkiye'de bunlar konuşulurken Elazığ'da bunun uygulanması, fuar düzenlenmesi, insanların kendi yarattığı markaları sergilemesi, üretime destek vermesi önemli bir ayrıcalıktır."

- "Elazığ fuar şehridir"

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kentin jeopolitik konumu, ticari alt yapısı ile bölgenin merkezi olma yolunda adım adım ilerlediğini anlattı.

Kentte her yıl fuar ve kültürel etkinliklerin arttığını aktaran Yanılmaz, geçen yıl 3 olan fuar sayısını bu yıl 6'ya çıkardıklarını belirtti.

Bir şehrin gelişmesi için inşaatın çok önemli olduğunu anımsatan Yanılmaz, şunları dile getirdi:

"Elazığ inşaat alanında Türkiye'nin gelişmiş illerinden biri, yapı itibarıyla bir şehrin gelişiminde inşaat sektörü önemlidir. Biz 2016 yılında başlamış olduğumuz revize imar planı ile kentin önümüzdeki 200 yıllık gelişiminin önünü açtık. Revize imar planı inşaat sektörüne canlılık kazandırırken kaliteli inşaatların yapılmasına, onu besleyen dekorasyonu ve mobilyacılık sektörünün gelişmesine vesile oldu."

Konuşmaların ardından yetkililer ve davetliler fuar alanında gezerek, stant açan firmaların ürünlerini incelediler.

Elazığ 2. İnşaat ve Mobilya Fuarı'nın 4 gün süreceği bildirildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :