Elazığ merkezli uyuşturucu operasyonu

Elazığ merkezli uyuşturucu operasyonu

3 ilde uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik operasyonda gözaltında alınan 11 kişiden 8'i tutuklandı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ merkezli 3 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 11 kişiden 8'i tutuklandı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, uyuşturucu temin ettikleri belirlenen 12 şüphelinin Elazığ, Bingöl ve Bursa'daki adreslerine özel harekat polislerinin de katılımıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 9 kişiden 6'sı "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan tutuklandı. 3 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan, operasyon kapsamında Bingöl ve Bursa'da gözaltına alınan 2 kişinin de çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekiplerince önceki gün uyuşturucu kullandıkları tespit edilen 26 kişi hakkında işlem yapılmış, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bu kişilere uyuşturucu temin ettikleri belirlenen 12 şüphelinin Elazığ, Bingöl ve Bursa'daki adreslerine özel harekat polislerinin de katılımıyla operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda 9 kişi gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramada 31 gram esrar ve 23 uyuşturucu hap ele geçirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :