Elazığ iş dünyası ve STK buluşması

Elazığ iş dünyası ve STK buluşması

Başbakan Yıldırım: (2) - "Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti. Milletin derdine derman olmak için siyaset yapıyoruz. Millete tepeden bakan değil, milletine hizmet eden bir anlayışla çalışıyoruz"- "Onlar bizi ne kadar sıkıştırırsa sıkıştırsın biz kendi kayna

ELAZIĞ (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti. Milletin derdine derman olmak için siyaset yapıyoruz. Millete tepeden bakan değil, milletine hizmet eden bir anlayışla çalışıyoruz." dedi.

Yıldırım, Elazığ Valiliğince Kral Palas Düğün Salonu'nda "Elazığ geleceğini konuşuyor" sloganıyla düzenlenen, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşma programına katıldı.

Başbakan Yıldırım, buradaki konuşmasında, dünya genelinde 2008'den beri devam eden bir kriz olduğuna dikkati çekerek, "Dünya büyümesi hep Türkiye'nin yarısından az. Hala da bu daralma devam ediyor. 2018'den bugüne dünyada 10 büyük proje yapıldı. Bu 10 projenin 6'sı Türkiye'de. İşte Türkiye'nin farkı bu." ifadesini kullandı.

Avrasya Tüneli, Marmaray, Osmangazi Köprüsü, Ankara-İstanbul hızlı treni, Çanakkale Boğazı asma köprüsü gibi yatırımları hatırlatan Yıldırım, Türkiye'nin geldiği noktanın ortada olduğunu belirtti.

"Bunu gördükleri için sürekli Türkiye'nin önüne engel çıkarmaya çalışıyorlar. Terörle, ayrımcılıkla yapıyorlar, birtakım kısıtlamalarla, ambargolarla yapmaya çalışıyorlar. Bizi zorda, darda bırakmak için uğraşıyorlar." diyen Başbakan Yıldırım, "kötü mal sahibi kiracıyı ev sahibi yapar." atasözünü anımsattı.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Onlar bizi ne kadar sıkıştırırsa sıkıştırsın biz kendi kaynaklarımızla, kendi imkanlarımızla, kendi insanımızın kabiliyetiyle her türlü ihtiyacımızı karşılayacak duruma geldik. Kimseye ihtiyacımız yok ama bunu yapanlar günün sonunda pişman olacaklar. Bizim geleneğimizde hep yardım etmek var. Bugün dünyada en büyük insani yardımı yapan birinci ülke ABD, ikinci ülke Türkiye. Milli gelire oranla baktığınızda Türkiye bir numaraya oturuyor. Bize de yakışan bu. Bizim inancımızda veren el alan elden daima evladır."

- Kente yapılacak yatırımlar

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ'a yapacakları yatırımlara ilişkin bilgi verirken de teşvik sisteminde 4'üncü bölgede yer alan Elazığ'ı 6'ncı bölgeye getirdiklerini bildirdi.

Yıldırım'ın "Malatya kıskanmasın, Elazığ'a ne yapıyorsak Malatya'ya da onu yapıyoruz. Malatya ile Elazığ arasında hiç fark yok ama Erzurum, Erzincan arasında çok fark var." espirisi salonda gülüşmelere neden oldu.

Yıldırım, "Memleketimizin her köşesinde yaşayan insanımız bu ülke için bu millet için her şeyini vermeye hazır. Bunu 15 Temmuz'da gördük. Bu bayrak inmez, bu ezanlar dinmez dediniz mi? Alçaklara dersini verdiniz mi?" diye konuştu.

- "Öznur Hanım yakayı ele verdi"

Kente 15 yılda 12 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Yıldırım, 2003'te 33 kilometre olan duble yolu 350 kilometreye ulaştırdıklarını söyledi.

Bölgenin AK Parti iktidarlarıyla adeta "kaymak" gibi yollara kavuştuğunu belirten Yıldırım, salonda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'a yeni yollarla Malatya'ya kaç saatte gittiklerini sordu.

Aldığı 45 dakika yanıtı sonrası, "Kuralları ihlal ediyorsunuz, anladım. Unutmayın yolların kralı olmaz, kuralı olur. Öznur Hanım yakayı ele verdi." diyen Yıldırım'ın bu sözleri de salondakileri güldürdü.

Kente yıllık 23 milyon lira tutarında tarım desteği verdiklerini aktaran Yıldırım, bin 40 yataklı şehir hastanesinin de gelecek yıl Ekim ayında açılacağını bildirdi.

"Şehir efsanesi değil, şehir hastanesi yapıyoruz." diyen Yıldırım, kentin yeni hastaneyle bölgenin sağlık merkezi haline dönüştürüleceğini kaydetti.

Elazığ'a yeni stadyum yapacaklarını da dile getiren Yıldırım, "Hamzabey Barajı inşaatının yüzde 85'i tamamlandı. İçme suyu sorununu bu barajla birlikte tamamen bitirmiş oluyoruz." diye konuştu.

150 bin dekar arazinin sulanacağı sulama projelerine de dikkati çeken Yıldırım, kentin tarihi miraslarını turizme kazandırmaya devam ettiklerini söyledi. Binali Yıldırım, "4 bin yıllık kadim medeniyetin merkezi Harput. Buradaki dokunun yaşatılması çok önemli, Bu kapsamda Harput'a çok güzel, yerel mimariye sadık kalarak bir Diyanet Külliyesi yapacağız." dedi.

Elazığ'ın yakın dönemde hızlı trene kavuşacağını aktaran Yıldırım, kente ikinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yaptıklarını hatırlattı.

Yıldırım, yeni OSB ile 10 bin kişilik bir iş alanı oluşturacaklarını belirterek, Arapgir-Dutluca-Kemaliye üzerinden Erzincan'ı Elazığ'a bağlayacaklarını, bu projenin dağlık alanda bulunan 22 kilometrelik bölümünün 18 kilometresinin ise tünel olacağını bildirdi.

Başbakan Yıldırım, "3 kilometre tüneli ülkede 21 yılda zor yaptılar. Şimdi bizim için tünel yapmak, köprü yapmak mesele değil. Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti. Milletin derdine derman olmak için siyaset yapıyoruz. Millete tepeden bakan değil, milletine hizmet eden bir anlayışla çalışıyoruz. Gönülleri fetetmeye talibiz, hayır duanız bize yeter." ifadesini kullandı.

- "Yeni bir dönem"

İşlerinin bitmediğini, asıl burada başladığını vurgulayan Yıldırım, halkın hükümet sisteminin değiştirilmesi için 16 Nisan referandumunda "evet" dediğini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kabul edildiğini hatırlattı.

Türkiye'de 2019'da 3 seçim yapılacağını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bir, belediyeler. Önce belediyeler boyunun ölçüsünü alacak sonra tartıya miletvekilleri çıkacak. Aynı gün Cumhurbaşkanını da seçeceğiz. Bu ekip, bu kadrolar Türkiye'yi 2023'e taşıyacak. 2023'te Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü, onun için önemli. 2019'dan sonra beş yılın kadrolarını, Elazığ'ın bugüne kadar kılı kırk yararak, titizlikle nasıl seçtiyse bundan sonra da aynı şekilde seçeceğine yürekten inanıyoruz. Biz sizlere güveniyoruz, sizlere inanıyoruz. Sizlerin duası, desteğiyle çok daha güzel işleri birlikte başaracağımızdan zerre kadar endişeniz olmasın."

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :