Ekvador Devlet Başkanlığına seçilen Moreno'dan Kolombiya'ya ziyaret

Ekvador Devlet Başkanlığına seçilen Moreno'dan Kolombiya'ya ziyaret

Kolombiya Devlet Başkanı Santos'u ziyaret eden Moreno, Kolombiya yönetimi ve ELN arasındaki görüşmeleri desteklemeye devam edeceklerini açıkladı

BOGOTA (AA) - Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Ekvador'da devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Lenin Moreno ile görüştü.

Kolombiya Devlet Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, başkent Bogota'da devlet başkanlığı sarayı Casa de Narino'daki görüşmede Santos ve Moreno'nun yanı sıra Kolombiya Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin ve bazı üst düzey bürokratlar hazır bulundu.

Ekvador'daki seçimleri kazanan Moreno, ülkesinin kendi hükümeti döneminde de Kolombiya yönetiminin Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ile yaptığı müzakerelere desteğini sürdüreceğini vurguladı.

Ayrıca Moreno, iki ülke arasında ortak bakanlar kurulu toplantılarının da devam edeceğini dile getirdi.

Ekvador'un ELN ile yapılan müzakerelerdeki desteğinin önemine dikkati çeken Santos da bu ülkeye, Kolombiya'daki barış süreçlerine verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.

Ekvador'da, iktidardaki Alianza PAIS hareketinin adayı olan Lenin Moreno devlet başkanlığı seçimlerini ikinci turda yüzde 51,16 ile muhalefetteki liberal CREO hareketinin adayı Guillermo Lasso'ya karşı kazanmıştı.

Devlet Başkanı Rafael Correa'nın 2007-2013 yıllarında başkan yardımcılığını yapan Moreno, 1998'de silahlı soyguncuların saldırısına uğramış ve yürüme yetisini kaybetmişti. Doktorlarının dahi durumundan ümidini kestiği Lenin Moreno, "kahkaha terapisi" ile yatağa mahkum olmaktan kurtulmuş ve tekerlekli sandalye ile hayatını sürdürmeye başlamıştı.

Devlet Başkan Yardımcılığı görevi süresince engelliler için yaptıklarından dolayı 2012 yılında Nobel ödülü kazanan Moreno, dünyada tekerlekli sandalyedeki tek devlet başkanı olarak gösteriliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :