Ekrem Arslan'ın "Aidiyet" sergisi açıldı

Ekrem Arslan'ın "Aidiyet" sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Fotoğraf sanatçısı Ekrem Arslan'ın, Kahire'nin kent ve mimari yapısını tarihsel ve sosyolojik bağlamda ele alan fotoğraflarının yer...

İSTANBUL (AA) - Fotoğraf sanatçısı Ekrem Arslan'ın, Kahire'nin kent ve mimari yapısını tarihsel ve sosyolojik bağlamda ele alan fotoğraflarının yer aldığı "Aidiyet" sergisi açıldı.

Yüksel Sabancı Sanat Merkezi'ndeki açılışta AA muhabirine açıklamada bulunan Arslan, yüksek lisans için Kahire'de bulunduğu dönemde bu çalışmayı gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Çalışmada gördüğümüz sonuç şu, mimarinin güçlü, zihniyeti ayakta tuttuğu bir yerde, insan kendi kendine anlam kazanabiliyor. Mekandan ayrılan adamın, sosyolojik konumu hiçbir şekilde değişmemesine rağmen, anlamının nasıl değiştiğini görüyoruz" dedi.

Arslan, bu temayı ortaya koyduktan sonra, antitezini oluşturduklarına işaret ederek, şu bilgileri verdi:

"Bir sergi daha olacak Eylül ayında. Orada 'abject' diye bir başlık seçtik. Abject aslında Türkçe'de tükürük anlamına geliyor. İçinde bulunduğu mekanı değiştirirse, insan nasıl karikatürize olur? Yani modernizm ve kendi kültürü arasındaki o dualiteden çıkan durumu göreceğiz. Bu sergide nasıl kendi özüne ait olduğunu, nelerle bunu sağlayabildiğini görüyoruz. Diğerinde, bundan koparsa neye dönüştüğünü göreceğiz."

İstanbul Medya Akademisi’nin sinema bölümünde eğitim veren Arslan, serginin açılışında akademinin maddi ve manevi büyük desteği olduğunu söyleyerek, "Serginin devamlılığı için de büyük katkıları oldu. Sergi, yıl boyunca Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ve yurt dışında gezmeye devam edecek" diye konuştu.

Toplam 56 fotoğrafın bulunduğu sergi, 11 Aralık'a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı