"Ekonomimiz içine kapanmadı mücadele etti"

"Ekonomimiz içine kapanmadı mücadele etti"

UND Başkanı Nuhoğlu:- "Sektörümüzdeki verilere göre ihraç malı taşıyan araç çıkış sayılarında 15 Temmuz öncesi ve sonrası 15 gün dikkate alındığında yaklaşık yüzde 20 artış yaşanmıştır. Ekonomimiz içine kapanmamış, mücadelesini sürdürmeye devam etmiştir"

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, "Bizim sektörümüzdeki verilere göre ihraç malı taşıyan araç çıkış sayılarında 15 Temmuz öncesi ve sonrası 15 gün dikkate alındığında yaklaşık yüzde 20 artış yaşanmıştır. Ekonomimiz içine kapanmamış, mücadelesini sürdürmeye devam etmiştir" ifadelerini kullandı.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlatmak için tüm dünyada TIR'larla tanıtım kampanyası başlatan UND Başkanı Nuhoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'nin üzerinden karanlık bir gölgenin kalktığını, bugün daha güçlü olunduğunu kaydetti.

Nuhoğlu, demokrasinin ve ekonominin önünün 15 Temmuz öncesine göre artık daha aydınlık olduğunu, bunu içeride ve dışarıda herkese anlatılması gerektiğini ifade ederek, şunları aktardı:

"Darbe girişimi sonrası soruşturmalarda adı geçen kurumlar ve gözaltı işlemi yapılan kişi sayılarına bakıldığında son dönemde devletimize koca bir pranga vurulduğu açıkça görülmektedir. Hükümetine karşı çalışan bir yapının bu kadar önemli noktalara hakim olmasının bedelini milletimiz ağır bir şekilde ödemiştir. Darbe ile ortaya çıkan bu prangadan kurtulmuş olmamız ülkemizin önünü açacaktır.

Şimdi demokrasimizin geleceği 15 Temmuz öncesine göre daha aydınlıktır. Milletimiz, 265 şehit ile milli iradeye verdiği önemi açıkça ortaya koymuştur. Artık, hiçbir güç odağı bu topraklarda benzer bir girişime kalkışamayacaktır. 15 Temmuz demokrasiye darbe teşebbüsünden sonra birkaç saat için bir endişe yaşandı, Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği ve Başbakanımızın hızlı müdahaleleri ile sıkıntı aşılmış, 18 Temmuz Pazartesi günü doğru ekonomi kararları ile her şey kontrol altına alınmıştır. Bizim sektörümüzdeki verilere göre ihraç malı taşıyan araç çıkış sayılarında 15 Temmuz öncesi ve sonrası 15 gün dikkate alındığında yaklaşık yüzde 20 artış yaşanmıştır. Ekonomimiz içine kapanmamış, mücadelesini sürdürmeye devam etmiştir."

Yabancı dostlara çağrıda bulunan Nuhoğlu, "Türkiye, her ay 3 milyon turistin geldiği bir ülkedir. Türkiye, G20 içinde ekonomik büyümede 3. sırada, AB'den ithalatta 6., ihracatta 7. sırada ve Avrupa’nın 7. büyük ekonomisidir. Sadece 2005-2014 arasında 144 milyar dolar yabancı yatırım almıştır. 2015 yılında en fazla altyapı yatırımı alan ilk 5 ülke arasındadır. Toplam 39 bin yabancı sermayeli şirkete ev sahipliği yapan güvenli bir ülkedir. Türkiye ile iş yapan, Türkiye’ye güvenen ülkeler ve kuruluşlar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kazanmaya devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Nuhoğlu, güçlü bir liderlik, hükümet ile yakın geçmişte tüm dünyanın hayranlıkla izlediği ekonomik başarıları daha büyük hedeflere taşımayı umduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümet ve muhalefet liderleri ile verdiği birliktelik fotoğrafının bu hedeflere ulaşmak konusunda kendilerini umutlandırdığını kaydetti.

Türkiye'nin hizmet ihracatına 15 milyar doların üstünde katkı sağlayan sektörün topyekun ayağa kalkmaya hazır olduğunu anlatan Nuhoğlu, “Başbakanımız tarafından açıklanan 'Etrafımızdaki düşmanları azaltma, dostlarımıza artırma politikası' ticaretimizin şu an için kapalı olan güzergahlarını açacak ve ülke ekonomisi koşmaya başlayacaktır.

Tek yapmamız gereken, gücümüze inanmak ve kendimize güvenmektir. Bu ülke yüzde 8’lere varan büyüme rakamlarına yakın zamanda tekrar ulaşacaktır. Tüm STK'lar olarak uluslararası kamuoyunda darbe girişimi ve ülkemiz hakkında yaratılan haksız ve gerçek dışı algıyı değiştirmek için yabancı dostlarımıza yeni Türkiye’yi anlatmalı, onları Türkiye’deki demokratik sahiplenme ve değişimi yerinde görmeye davet etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :