Ekonomik sıkıntılarımızı ahilik geleneği ile aşabiliriz”

Ekonomik sıkıntılarımızı ahilik geleneği ile aşabiliriz”

Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Parlak, Ahilik Haftası’nda ekonomik krizi değerlendirerek, içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılardan Ahilik ve lonca geleneğiyle, birlik olarak kurtulacağımızı söyledi

Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, yaptığı yazılı açıklama ile Ahilik Haftası’nı kutladı. Açıklamasında son günlerde yaşanan ekonomik krizi de değerlendiren Parlak, içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılardan Ahilik geleneği ile kurtulabileceğimizi kaydetti.

Ekonomide son günlerde dövizdeki yükseliş ile birlikte yaşananların Ahilik ve lonca geleneğinden gelen Türk milletine yakışmadığını vurgulayan Parlak, “Birlik Vakfı Konya Şubesi olarak Ahilik Haftasını bir kere daha idrak ederken, ülkemizin geçmekte olduğu bu zorlu dönemde Ahilik ilkelerini ve ahlakını daha derinden özlüyoruz. Tam bağımsızlık yolunda karşılaştığımız ekonomik, askeri ve siyasi abluka ve saldırıları ancak birlik olursak, birlikte göğüslersek etkisiz hale getirebiliriz. Ekonomide son günlerde Ahilik ve lonca geleneğinden gelen bu millete hiç yakışmayan davranışları üzülerek müşahede ediyoruz. Dövizi bahane edip yerli ürünlere zam yapan esnaf ile yangına körükle giden sosyal medya düşkünlerini protesto ediyoruz. Hele bir de bindiği dalı kesen stokçular var ki, gerçek kriz kaynağı Ahilik ahlakından nasiplenmemiş bu kişilerdir” dedi.

İslam ahlakının ticaret ve üretimdeki yansıması olan Ahilik kurumunun aynı zamanda gerçek bir sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatan Parlak, ticaret ve meslek odalarının ve STK’ların hızla ve samimiyetle Ahilik mantalitesine sarılması gerektiğini ifade etti.

Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Parlak, Ahilik Haftası’nı kutlayarak, Ahilik ve lonca geleneğinin milli birliğimizin güçlenmesine vesile olmasını temenni etti.