Ekonomik krizdeki İspanyollara piyango tesellisi

Ekonomik krizdeki İspanyollara piyango tesellisi

İspanya'nın dünyaca bilinen noel piyangosunda bu yıl 2 milyar 520 milyon avroyu bulan toplam ikramiye, ekonomik krizle mücadele eden ülkenin değişik kentlerinde alınan biletlere isabet etti

MADRID (AA) - İspanya'da 1812 yılından bu yana gerçekleştirilen ve İspanya Noel Piyangosu, başkent Madrid'de bulunan Kraliyet Opera Binası'nda çekildi.

En büyüğü 4 milyon avro olmak üzere beş büyük ikramiyenin olduğu piyangoda toplam 2 milyar 520 milyon avro dağıtılırken, yaklaşık 6 saat süren çekilişte 13 kent ikramiyeden pay aldı. 

2008 yılından bu yana ekonomik krizle mücadele eden İspanyolların en çok rağbet gösterdiği şans oyunu olan ve ortalama 60 avro para harcadıkları noel piyangosu, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Çekilişi canlı izlemek isteyenler opera binasını doldurdu. Birçok kişi kendisine şans getirdiğine inandığı uğurlu eşyalar veya kostümlerle çekilişi izledi. Bu yılki büyük ikramiye "13437" numaralı bilete isabet etti. İkramiyenin çıktığı piyango bayilerinde büyük sevinç yaşandı. Cadiz, Murcia, Albacete ve Las Palmas gibi ekonomik krizden en çok etkilenen şehirlere büyük ikramiyenin çıkmış olması sevinçleri daha da artırdı.

Bu yılki piyangoda ayrıca en büyük ikramiyenin oldukça geç çıkması dikkati çekti. İspanya Şans Oyunları Genel Müdürlüğü yeni bir uygulamaya giderek, bu yılki piyango talihlilerine ikramiyelerini saat 18.00'den itibaren dağıtmaya başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı