Ekonomi Liderleri Akdeniz Haftası

Ekonomi Liderleri Akdeniz Haftası

Uluslararası Oteller ve Restoranlar Birliği Başkanı Aidi: - "Küresel karbon emisyonunun yüzde 2,5'i turizm sektöründen kaynaklanıyor. Bu nedenle çevreyi korumak için en büyük sorumluluk bize düşüyor"- "Turizm bitmeyecek, turistler otellerimizi doldurmaya

BARSELONA (AA) – Uluslararası Oteller ve Restoranlar Birliği Başkanı Ghassan Aidi, küresel ısınmanın turizm sektörü için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirterek, "Küresel karbon emisyonunun yüzde 2,5'i turizm sektöründen kaynaklanıyor. Bu nedenle çevreyi korumak için en büyük sorumluluk bize düşüyor." dedi.

Anadolu Ajansının (AA) ikinci kez "Global İletişim Ortağı" olduğu 10. Ekonomi Liderleri Akdeniz Haftası'nda (MedaWeek) konuşan Aidi, turizm sektörü ve otelciliğin küresel ekonomik krizlere rağmen yeni seyahat trendleri sayesinde ayakta kalabildiğini söyledi.

İnsanların seyahat etmeye devam edeceklerini ifade eden Aidi, "Turizm bitmeyecek, turistler otellerimizi doldurmaya devam edecek. Ancak insanlar daha önce 5 yıldızlı otellerde konaklarken, 4 yıldızlı otellere gidecekler ya da daha az gün konaklamayı tercih edecekler." diye konuştu.

Aidi, ekonomik krizlerle beraber çevresel faktörlerin de sektör için büyük tehdit oluşturduğunu söyledi.

Turizmcilerin küresel ısınmanın etkilerine karşı tedbir almaları gerektiğinin altını çizen Aidi, "Küresel karbon emisyonunun yüzde 2,5'i turizm sektöründen kaynaklanıyor. Bu nedenle çevreyi korumak için en büyük sorumluluk bize düşüyor." şeklinde konuştu.

- Bu sene 60 milyon Çinli turist seyahat etti

Aidi, turizm sektörünün ekonomik krizlere karşı ayakta kalabilmesi için yenilikleri takip etmesi ve pazarını çeşitlendirmesi gerektiğini dile getirdi.

Özellikle Çin'in sektör için önemli bir pazar olabileceğini kaydeden Aidi, 2016'da 60 milyon Çinli turistin seyahat ettiğini ve Akdeniz ülkelerinin de Çinliler için bir çekim merkezi olabileceğini söyledi.

Aidi, bağımsız konaklama yerleri için bir rezervasyon aracı olan bazı internet sitelerinin otelcilik sektörüyle haksız rekabete girdiği ve sektörü olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :