Ekonomi Bakanı Zeybekci Moritanya'da

Ekonomi Bakanı Zeybekci Moritanya'da

Bakan Zeybekci, başkent Nuakşot'taki Maarif Vakfı okullarını ziyaret etti- Zeybekci:- "Gördüm ki Maarif Vakfı okulları henüz ilk yılı olmasına rağmen Moritanya halkı ile kaynaşmış ve güzel bir başlangıç yapmıştır"

NUAKŞOT/DAKAR (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Moritanya’nın başkenti Nuakşot’ta bulunan Türkiye Maarif Vakfı (TMV) okullarını ziyaret ederek buradaki faaliyetler ve projeler hakkında bilgi aldı.

Bakan Zeybekci, resmi ziyaret için bulunduğu Moritanya’da, başkent Nuakşot'taki Maarif Vakfı okullarında incelemelerde bulundu.

Burada konuşan Bakan Zeybekci, Vakfın, Moritanya'daki eğitimin kalitesine ve iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel bağın güçlenmesine katkı sağladığını belirtti.

"Gördüm ki Maarif Vakfı okulları henüz ilk yılı olmasına rağmen Moritanya halkı ile kaynaşmış ve güzel bir başlangıç yapmıştır." diyen Zeybekci, Türkiye'nin dost ve kardeş Moritanya halkı ile her zaman irtibat içerisinde olacağını, bu kardeşliği daha da geliştirmek için özellikle TMV ve diğer paydaş kuruluşlara önemli görevler düştüğünü vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :