Ekonomi Bakanı Zeybekci, Lüksemburg'a gidecek

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Lüksemburg'a gidecek

Zeybekci, Lüksemburg Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, İç Güvenlik ve Savunma Bakanı Schneider ve Maliye Bakanı Ramegna ile görüşecek

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, işadamlarından oluşan heyetle Türkiye-Lüksemburg Ekonomik ve Ticaret Ortaklık Komitesi (JETCO) 2 Dönem Toplantısı ve Türkiye-Lüksemburg İş Forumu dolayısıyla bu akşam Lüksemburg’a gidecek.

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türk heyetine Zeybekci, Lüksemburg heyetine ise Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, İç Güvenlik ve Savunma Bakanı Etienne Schneider başkanlık edecek. 

Zeybekci, yarın Schneider ve Lüksemburg Maliye Bakanı Pierre Gramegna ile görüşecek, aynı gün Lüksemburg’un önde gelen yatırımcı firmalarının CEO’ları ile çalışma kahvaltısında bir araya gelecek. Zeybekci, Türkiye’deki yatırım fırsatlarını ve yatırımcılara sağlanan avantajları aktaracak.

Lüksemburg dünyanın sayılı finans merkezleri arasında yer alıyor. Lüksemburg orijinli firmaların Türkiye'de önemli miktarda yatırımları bulunuyor. Lüksemburg, 2002-2014 Eylül döneminde 7 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımıyla Türkiye’ye en çok yatırım yapan ülkeler arasında 7. sırada yer alıyor. Aynı dönemde Türkiye’den Lüksemburg’a yapılan uluslararası doğrudan yatırım tutarı ise yaklaşık 1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

JETCO 2. Dönem Toplantısı'nın ana gündem maddelerini iki ülke arasındaki mevcut ticaret hacminin karşılıklı yarar esasına göre dengeli biçimde geliştirilmesi, ayrıca inovasyon, turizm, sağlık, yenilenebilir enerji, bilgi ve haberleşme teknolojileri, uzay teknolojileri, fikri mülkiyet hakları, küçük ve orta ölçekli işletmelerin karşılıklı teşvik edilmesi, finans ve lojistik alanlarında işbirliği ve karşılıklı yatırım imkanları konuları oluşturacak.

Toplantı sonunda, üzerinde mutabık kalınacak hususları içeren JETCO 2. Dönem Toplantısı Protokolü ve daha önceden üzerinde mutabakat sağlanan Turizm Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalanacak.

Ziyaret sırasında ayrıca çok sayıda Türk ve Lüksemburglu işadamı ile yatırımcının da katılımıyla Türkiye-Lüksemburg İş Forumu da gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı