Ekonomi Bakanı Zeybekci Katar'da

Ekonomi Bakanı Zeybekci Katar'da

Ekonomi Bakanı Zeybekci, sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ve iş adamlarından oluşan heyetle resmi ziyarette bulunmak üzere Katar'a geldi

DOHA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin ekonomi ve ticaret alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ve iş adamlarından oluşan heyetle resmi ziyarette bulunmak üzere Katar'a geldi.

Zeybekci, 2 gün sürecek ziyarette, Katar Başbakanı Şeyh Abdullah Nasır bin Halife el-Sani ile görüşecek. Ekonomi Bakanı ayrıca Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed el-Sani, Yatırım Otoritesi Başkanı Ahmed el-Sayed ve Ashgal Kamu İşleri Otoritesi Başkanı Nasır bin Ali el-Mavlavi ile bir araya gelecek.

Zeybekci, ziyaret kapsamında, yarın Doha'da iki ülkenin iş adamlarının katılımıyla düzenlenecek Türkiye-Katar İş Forumu'na iştirak edecek.

- 2022 Dünya Kupası Katar'da

Körfez ülkelerinden Katar, 2022 Dünya Kupası organizasyonuna evsahipliği yapacak. Söz konusu ziyaretle yeni projelerde Türk firmalarının aktif rol alması amaçlanıyor. 

Türkiye ile Katar arasında 2003'te 24 milyon dolar olan ticaret hacmi, 2013 yılı sonunda 618 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2015 yılı sonu itibarıyla iki ülke arasındaki ticaret hacminin iki katına çıkarılması hedefleniyor. 

Dünya genelinde 103 ülkede 280 milyar doların üzerinde 7 bin 443 proje üstlenen Türk müteahhitlik firmaları, Katar'da 13,5 milyar dolar değerinde 117 proje üstlendi. Ayrıca Katar'dan Türkiye'ye bugüne kadar 744 milyon dolar değerinde yabancı yatırım girişi gerçekleşti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı