Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de:

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de:

"Tarımsal ürünlerde hedefimiz dünyada ilk üçte yer almak, ihracatta 60 milyar dolara ulaşmak"

DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin tarımsal alanda artık çok başarılı işlere imza attığını belirterek, "Tarımsal ürünlerde hedefimiz dünyada ilk üçte yer almak, ihracatta 60 milyar dolara ulaşmak" dedi. 

Zeybekci, Denizli'nin Buldan ilçesi Yenicekent mahallesinde Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Yenicekent-Cindere Sulama Kanalı'nın hizmete açılması töreninde, kanal sayesinde çiftçilerin sulama maliyetlerinin üçte bire düşeceğini kaydetti. Bu hizmetleri Denizli'de sulanamayan tek bir dönüm arazi kalmayana kadar sürdüreceklerini belirten Zeybekci, tarımsal sulamada DSİ'nin 40 civarında göleti ya tamamladığını ya da planlama aşamasında olduğunu dile getirdi. Zeybekci, "Lazımsa 40 tane, istenirse daha da çok yapacağız. Hedef, köydeki insanımızın doğduğu yerde mutlu olması, refahının orada yükselmesi" dedi. 

Tarıma önem vererek, insanların iş için şehirlere göç etmesinin önüne geçmeyi ve tarımsal üretimin artmasını sağlamayı hedeflediklerini belirten Zeybekci, şunları kaydetti: 

"Tarımsal ürünlerde hedefimiz, dünyada ilk üçte yer almak, ihracatta 60 milyar dolara ulaşmak. Gelirken 'ovada neden seracılık yok, neden seracılıkta iyi değiliz' diye yanımdakilere sordum. 'Olacak, çalışıyoruz' dediler. Bizim hayalimiz Pamukkale Ovası'nı komple, ovası değilse bile bütün imkanlarıyla yamaçlarının bembeyaz serayla kaplanmasıdır. Nazilli, Aydın ve Söke'ye kadar toprağın kullanılmadığı topraksız seracılığın yapılabileceği tüm alan ve havzaların bu amaçla kullanılmasını istiyoruz. Bunlar da kullanılacak ve olacak. Bunlar oldukça ülkenin refahı artacak ve Türkiye bırakın namerde merde bile muhtaç olmayacak."

Törene, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı.

Bakan Zeybekci, törenin ardından Traktörcüler Galerisi esnafı ve sanayi sitesindeki tekstil işçileriyle bir araya geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı