Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Bakan Zeybekci: "(Kılıçdaroğlu'na) Ben sana anlatayım; 2002'de nüfusumuzun yüzde 3'ü, 2 doların altında yaşıyordu, Türkiyemde nüfusunun yüzde 30'un üzerindeki bir kısmı 4,35 doların altındaki bir günlük harcama ile yaşıyordu. '10 yılda ne oldu biliyor mus

DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "17 milyon kişinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı" sözlerine, 2002'de nüfusun yüzde 30'unun 4,35 doların altında günlük harcama ile yaşadığı, bu oranın 2013 sonunda yüzde 2'ye düştüğü karşılığını vererek, "Öğrenmeye niyeti yok. Asla da öğrenmeyecek, niyeti de o değil. Derdi hiç o olmadı bunların. Allah'ın izniyle onların beddualarına rağmen bu ülke yoluna devam edecek. Bu ülke 2023'de dünyanın ilk 10, Avrupa'nın 3 büyük ekonomisinden birisi olacak" dedi.

Bakan Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nce Bozkurt İlçesine bağlı Hayrettin Mahallesi'nde düzenlenen "7. Ters Lale Yayla Şenliği" etkinliklerine katıldı.

Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, büyükşehirlerde olan her şeyin köylerde de olması için gayret ettiklerini, bu amaçla büyükşehir yasasının çıkarıldığını, bugüne kadar verdikleri sözleri tutarak hizmete devam ettiklerini belirtti. 

Seçim sandığının adil olduğunu, herkesin boyunun ölçüsünü seçim sandığında aldığını vurgulayarak "Haziran seçimleri çok önemli. Hasta dahi olsanız, işinizi, her şeyinizi ona göre programlayınız ve sandığa gidiniz. Yarının inşa edildiği, 2023'ün, 2071'in planlandığı bu dönemlerde, 'işim vardı, oyumu kullanmadım' demeyin" uyarısında bulunan Bakan Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçen mart seçimlerinde Denizli'de bunlar yüzde 30'un altına düştü, artık bitti. 17-25 Aralık'ta yalanla dolanla her türlü iftirayı attılar. Hamdolsun bütün Türkiye'de olduğu gibi Denizli'de de millet muhteşem bir destan yazdı ve hizmetkarlarını seçti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de her şeyi söylediler, her türlü yalanı, iftirayı attılar ama millet tarihimize ilk defa Cumhurbaşkanını kendi oylarıyla seçti, baş hizmetkarını tayin etti. Şimdi yeniden aynı yalanları söyleyecekler. Avcı zihniyetiyle, 'sadece o kuşu avlayayım sonrası beni ilgilendirmez' zihniyetiyle ne yalan, ne kandırma ve göz boyaması varsa hepsini yapacaklar. Ama milletin elinde terazi var, millet bu teraziyi öyle bir tartacak ki gereğini yapacak."

- "Bilmiyonsan sor..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'daki konuşmasında "Türkiye'de yoksulluk sınırının altında 17 milyon kişinin" yaşadığı yönündeki sözlerine değinen Zebyekci, şunları söyledi:

"Bilmiyorsun sor bari, ülkenin bir Ekonomi Bakanı var. Sizin döneminizdeki gibi Dünya Bankası'ndan gönderilen bir memur değil, aslanlar gibi Denizli'den çıkmış Ekonomi Bakanı var, bari ondan öğren. Ben sana anlatayım; 2002'de nüfusumuzun yüzde 3'ü iki doların altında yaşıyordu, Türkiyemde nüfusunun yüzde 30'un üzerindeki bir kısmı 4,35 doların altındaki bir günlük harcama ile yaşıyordu. '10 yılda ne oldu biliyor musunuz? Türkiye'de 1 ve 2 doların altında artık hiç kimse yok. 2013 sonu itibarıyla nüfusumuzun yüzde 2'si 4,35 doların altında, 2014 sonu itibarıyla yüzde 1 tahminlerimiz var, 2015'de ise bu rakam sıfır olacak. Bilmiyorsun öğren bunları.

Bir rakam daha söyleyeyim iyi öğren; 2002 yılında bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının geliri, satın alma gücü AB vatandaşlarının ortalamasının yüzde 35'i idi. 2014'te bir vatandaşımızın satın alma gücü, refahı, AB vatandaşlarının ortalamasının yüzde 60'ına çıktı. Bunu da öğren. Öğrenmeye niyeti yok. Asla da öğrenmeyecek, niyeti de o değil. Derdi hiç o olmadı bunların. Allah'ın izniyle onların beddualarına rağmen bu ülke yoluna devam edecek. Bu ülke 2023'de dünyanın ilk 10, Avrupa'nın 3 büyük ekonomisinden birisi olacak. Biz yolumuza devam edeceğiz. Bizim kervanımız büyük, yolumuz uzun ve kutsal. Onları dinlemeyeceğiz, yolumuza devam edeceğiz."

Ters lale bahçesinde protokolle fotoğraf çektiren Bakan Zeybekci, daha sonra çiçek satın alarak, eşlerine götürmeleri için basın mensuplarına verdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı