Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Bakan Zeybekci: "Dünyanın her yerine koşturuyoruz, koştururken de eskisi gibi başı önünde, sesi cılız çıkan bir Türkiye değil artık dimdik yürüyen, dünyanın her yerinde itibarlı olan, dünyanın her yerinde dediği dinlenen bir Türkiye var"

DENİZLİ (AA) -  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Dünyanın her yerine koşturuyoruz, koştururken de eskisi gibi başı önünde, sesi cılız çıkan bir Türkiye değil artık dimdik yürüyen, dünyanın her yerinde itibarlı olan, dünyanın her yerinde dediği dinlenen bir Türkiye var" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 6 mahallenin altyapı projesinin temel atma töreninde konuşan Bakan Zeybekci, altyapıyla ilgili yatırımların medeniyetin göstergesi olduğunu belirtti, belediye başkanlığı döneminde Denizli'ye yaptıkları hizmetleri anlattı.

Zeybekci, Türkiye'yi 12-13 yıl önce başkalarının yönettiğini savunan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Ülkeyi IMF'nin memurları yönetiyordu. Dünya Bankasından gönderilen bir ekonomi bakanı vardı. Bu memlekette fakir, fukaranın, sizlerin ödediği vergilerin yüzde 85'i faize, tefeciye gidiyordu. Şimdi vergilerin yüzde 15'i faize gidiyor, buna isyan ediyoruz. Dünyanın her yerine koşturuyoruz, koştururken de eskisi gibi başı önünde, sesi cılız çıkan bir Türkiye değil artık dimdik yürüyen dünyanın her yerinde itibarlı olan, dünyanın her yerinde dediği dinlenen bir Türkiye var."

Bakan Zeybekci, bir zamanlar el açan, IMF'nin önünde bekleyen Türkiye Cumhuriyeti'nin, son dört yıldan beri dünyada kardeşlerine, mazlumlara, ihtiyaç sahiplerine en yüksek destekte bulunan ülke olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"70 sente muhtaç bir ülke şimdi yılda 4,5 milyar dolar yardım eden ülke haline geldi. Allah'a şükürler olsun ve yardım yapmaya da devam ediyoruz. Böyle olduğu zaman Türkiye Cumhuriyeti devleti bayrağı, Orta Asya'da, Doğu Türkistan'da, Somali'de, Sudan'da, Balkanlar'da, Afrika'da, Irak'ta, Suriye'de dalgalanıyor, bu yardımlarla dalgalanıyor. Oralarda itibarlı bir Türkiye var artık. El açıldığı zaman veren bir Türkiye var. Şimdi bu memlekette bütün kavga budur. İstiyorlar ki Türkiye muhtaç olsun, Türkiye yeniden el avuç açsın. Muhtaç oldun mu, el avuç açtın mı emir alırsın, yönetilirsin. Bundan 12 yıl öncesi gibi memleketteki vergilerin yüzde 85'ini yeniden faiz olarak almak istiyorlar. Biz o uzanan o elleri büküyoruz arkaya doğru. Yok öyle diyoruz. Eskisi gibi bu ülkenin imkanlarını ve kaynaklarını almak yok. Yüzde 85'i almaya alışmışsın, şimdi yüzde 15'i de burnundan getireceğiz. O yüzde 15'i de vermeyeceğiz sana."

- Genel seçim

Denizli'de verdikleri her sözü yerine getirdiklerini belirten Zeybekci, 7 Haziran'daki seçimin çok önemli olduğu vurguladı.

Seçimlerde Denizli'nin hizmetkarlarına sahip çıkılmasını isteyen Zeybekci, "Bu dava Denizli'nin davası. Çünkü siyasette şehirler yarışıyor. Bizi sevdiğinizi gösterin, sahip çıkın bu memlekete. Denizli ondan sonra marka şehir olsun. Türkiye'de belediye hizmeti dendiği zaman akla Denizli geliyor, ekonomi dendiğinde Denizli geliyor. Dava sizin davanız, dava benin davam değil" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı