Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Zeybekci: "Kur artışından kaynaklanan fiyatların yükselmesinin enflasyona yansımasıyla ilgili endişeyi asla ve asla taşımıyoruz. Bunun Türkiye'nin dış ticaretine de olumlu yansıyacağını hala söylüyorum"

DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolar kurundaki yukarı yönlü hareketliliğin enflasyona olumsuz bir etkisinin olmayacağını, sürecin dış ticarete olumlu yansıyacağını söyledi.

Bakan Zeybekci, Denizli programı kapsamında Bayramyeri Meydanı'nda esnaf ziyaretinde bulundu. Bayramyeri Camisi'nde Cuma namazı kılan Zeybekci, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Zeybekci, dolar kurunun yükselmesiyle ilgili geçen yılın aynı döneminde söylediği "piyasa kendi dinamikleri içinde bunları halleder" ifadesini yenilediğini belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye'nin kurdan kaynaklanan, doların değerlenmesinden kaynaklanan hiçbir endişesi yoktur. Bugün de yoktur, gelecekte de olmayacaktır. Önümüzdeki bir yılda Türkiye'nin taşıyacağı hiçbir endişe yoktur. Faizlerle ilgili de bir endişe yoktur. Onun için piyasalar kendi içindeki dalgalanmaları absorbe edecek güçtedir. Kur artışından kaynaklanan fiyatların yükselmesinin enflasyona yansımasıyla ilgili endişeyi de asla ve asla taşımıyoruz. Bu süreçler sağlıklı süreçlerdir. Bunun Türkiye'nin dış ticaretine de olumlu yansıyacağını hala söylüyorum."

- "Biraz kontrolsüz gitmişiz"

Bakan Zeybekci, bazı ürünlerin ithalatı konusunda kontrolsüz davrandığını, geleneksel ürünlerin dahi ithalatının yapıldığı bir ortama gelindiğini söyledi.

"Marangoz keserinden tutun köylümüzün nohut yolduğu orakların bile yurt dışından geldiğini görüyoruz" diyen Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Denizli'de esnafımız en mükemmel şekilde yaptığı aletleri bile yurt dışından ithal eder hale geldik. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Esnafımızı, üreticimizi, KOBİ'mizi, geleneksel zanaatlarımızı koruyucu şekilde tedbirler almaya devam edeceğiz. Bu alanda üretim yapan arkadaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Elektronikte, tablette, telefonlarda da Türkiye olarak destekleyici tedbirler almaya devam edeceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı