Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Burdur'da (1)

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Burdur'da (1)

Zeybekçi:

BURDUR (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "Bir zamanlar orak çekiçli kızıl yıldızlı bayrak taşıyanlar, bugün o Türk bayrağı ile cumhuriyet mitinglerinde Atatürk posterleriyle bize milliyetçilik taslamaya kalkmasınlar. Biz onların kumaşını iyi biliyoruz. Biz onların röntgenini iyi biliyoruz" dedi.

Bakan Zeybekçi, partisinin Burdur Öğretmenevi'nde düzenlediği İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, 10-12 yılda Burdur ekonomik anlamda nasıl bir şahlanış içinde olduysa, Türkiye'nin de aynı şahlanış içinde olduğu söyledi. 

Bir zamanlar birilerinin yönettiği, birilerinin dizlerinin üzerine ekonomik anlamda çöktürerek "aman" demek noktasına getirdiği Türkiye'de 2002 yılından bu güne kadar destanlar yazıldığını belirten Zeybekçi, "2002'de Cottarelli tarafından, IMF'nin bir Türkiye masası şefi tarafından yönetilen bir Türkiye ekonomisinden, bugün dünyanın her noktasına adım adım, santim santim, karış karış dolaşan, dünyada Türkiye'nin menfaatlerini kovalayan, IMF'ye 2013 yılında 50 yıllık borçlarının tamamını ödeyen, yine aynı dönemde gecelik yüzde 7 bin faiz olan Türkiye'den,  bugün yüzde 4,6 faiz oranlarına gelindiği döneme girdik. Türkiye, borç alan bir ülkeden, borç veren bir ülke haline geldi" diye konuştu.

 Dünya Bankası tarafından o dönem Türkiye'ye Ekonomi Bakanı da gönderildiğini anlatan Zeybekçi, şunları kaydetti:

"O Ekonomi Bakanı öyle bir güce sahipti ki dönemin Başbakanı merhum Ecevit, Denizli'de 3 milyon ihtiyacı olan Burdur'un bırakın o 3 milyonunu, 30 bin lirasının bile altına imza atamazdı. O kadar aciz hale gelmişti bu memleket. O dönemin mangalda kül bırakmayan koalisyon ortakları, başbakan yardımcıları, Dünya Bankası'nın gönderdiği Ekonomi Bakanı istemeden 5 bin lirayı bile bir yere gönderemez hale gelmişlerdi."

- "Türkiye en büyük bağışçı ülke haline geldi"

Zeybekçi, Türkiye'de ihracatın ne kadar zor olduğunu, Türkiye'nin nereden nereye getirildiğini, Türkiye'de toplanan vergilerin yüzde 85'inin faize gittiği günleri yaşadıklarını vurguladı. 

Yüzde 85'ini faize veren Türkiye'nin bugün" vergi gelirlerinin yüzde 15'i faize gidiyor" diye ortalığı yıktığını ifade eden Zeybekçi, "Yüzde 15 de fazla. Bu oran inebildiği kadar aşağı inmeli, hatta sıfır olmalı. Bu milletin bize emaneti olan vergi gelirlerinin bir kuruşu bile faize gitmemeli. Allah'ın izniyle oraya doğru gidiyoruz" dedi. 

"Türkiye bugün dünyada İngiltere'nin ve Amerika'nın da önüne geçerek en büyük bağışçı ülke haline geldi" diyen Zeybekçi, "Nereye bağış yapıyor? Ecdadın emaneti olan Orta Asya'ya, Orta Doğu'ya, Kafkaslara, Balkanlara, Afrika'ya. O bayrak öyle dalgalanır. Öyle lafla peynir gemisi yürümez. Eğer ecdadın bize emaneti olan bu kültür coğrafyası dediğimiz coğrafyada Türkiye dünyanın en büyük bağışçı ülkesi olduysa ve 4-5 yıldan beri bunu devam ettiriyorsa, işte o bayrak oralarda böyle dalgalanıyor" ifadesini kullandı. 

-  "Atatürk posterleriyle bize milliyetçilik taslamaya kalkmasınlar"

Zeybekçi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın gittiği yerlerde o bölgenin de lideri olarak karşılandığını kaydetti. Türkiye'nin önüne hedefler koyduklarını anlatan Zeybekçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öyle lafla olmuyor bu işler. 'Atam izindeyiz' diyerek izinde gidilmiyor. Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyet seviyesine lafla ulaşılmıyor. Cumhuriyet mitingleri yaparak da ulaşılmıyor. Bir zamanlar orak çekiçli kızıl yıldızlı bayrak taşıyanlar, bugün o Türk bayrağı ile cumhuriyet mitinglerinde Atatürk posterleriyle bize milliyetçilik taslamaya kalkmasınlar. Biz onların kumaşını iyi biliyoruz. Biz onların röntgenini iyi biliyoruz. Gerçek milliyetçiliğin bu memleketin menfaatlerinin peşinde koşmak, bu milleti her gün bir adım öteye götürmek olduğunu kimseden öğrenecek değiliz."  

(SÜRECEK)

Kaynak:Haber Kaynağı