Ekonomi Bakanı Zeybekci:

Ekonomi Bakanı Zeybekci:

"(Eski TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in 'Türkiye aslında şaşırtıcı derecede dirençli bir ekonomi' açıklaması) İşte bu kadar ülkeden kopuksun. Türkiye'nin ekonomisini bilmiyorsun. Türkiye'nin gücünü bilmiyorsun"- "İşleri güçleri Türkiye kötü olsun, Türkiye z

DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) eski başkanı Haluk Dinçer'in, "Türkiye aslında şaşırtıcı derecede dirençli bir ekonomi" sözlerine ilişkin, "İşte bu kadar ülkeden kopuksun. Türkiye'nin ekonomisini bilmiyorsun. Türkiye'nin gücünü bilmiyorsun" dedi.

Bakan Zeybekci, seçim çalışmaları için Çivril ilçesinin Yamanlar, Karayahşiler, Işıklı ve Gümüşsu mahallelerinde bir dizi açılış ve temel atma törenine katıldı.  

Nihat Zeybekci, Yamanlar Mahallesindeki yol açılışında yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan olaylar, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.

- Haluk Dinçer'in sözleri

Bakan Zeybekci konuşmasında, TÜSİAD'ın eski başkanı Haluk Dinçer'in, "Türkiye aslında şaşırtıcı derecede dirençli bir ekonomi" şeklindeki sözlerini hatırlattı.

Dinçer'in bu sözleri sarf ederken çok üzülmüş bir havası olduğunu ve şaşırdığını ifade eden Bakan Zeybekci, "İşte bu kadar ülkeden kopuksun. Türkiye'nin ekonomisini bilmiyorsun. Türkiye'nin gücünü bilmiyorsun" dedi.

Türkiye'de 1,5 yılda 4 seçim yapıldığını hatırlatan Zeybekci, Rusya ve Ukrayna'daki "yangına", İran'daki ambargoya, Irak ve Suriye'deki durumun yanı sıra Yunanistan ekonomisinin batmış olmasına rağmen, Türkiye dünyada en hızlı büyüyen 7. ülke olduğunu ifade etti.

Bakan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin cari açığı dünyada hemen hemen en iyilerde, bütçe açığı ilk üçte. Türkiye'nin bütün bankaları sapasağlam. Dün açıklanan ağustos ayı verilerine göre, Türkiye ilk defa dış ticarette dengeye gidiyor. Bunlar hayal bile edilemeyecek şeylerdi. Onun Türkiye'den haberleri yok. İşleri güçleri Türkiye kötü olsun, Türkiye zarar görsün, Türkiye kriz görsün, Türkiye'de işler kötü gitsin ve AK Parti iktidardan düşsün."

Bakan Zeybekci'nin açılış ve temel atma törenlerine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti milletvekili adayları, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ve diğer protokol üyeleri eşlik etti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı