Ekonomi Bakanı Zeybekci:

Ekonomi Bakanı Zeybekci:

"Millet bize 7 Haziran'da 'size ana hatlarıyla güveniyoruz ama biriyle koalisyon kurmanı istiyoruz' dedi. Biz de bunu anladık. Verilen o talimatı yerine getirmek için sonuna kadar varız"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Millet bize 7 Haziran'da 'size ana hatlarıyla güveniyoruz ama biriyle koalisyon kurmanı istiyoruz' dedi. Biz de bunu anladık. Verilen o talimatı yerine getirmek için sonuna kadar varız" dedi.

Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 10 günden bu yana terörün yeniden ülke gündeminde olduğunu belirtti.

Suruç'taki terör saldırısını iyi değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Zeybekci, "Özellikle Suruç çok önemli. Suruç'un arkasına iyi bakmak lazım, iyi değerlendirmek lazım. Genelde böyle kriminal olaylarda, bu işin uzmanları bu işlenen suçtan, cinayetten en çok kim yarar sağlar, kimin amaçlarına hizmet etmiş, kim bunu kullanmış, ona bakmak lazım" dedi.

Suruç'u ileride tarihin yeniden yazacağını belirterek, gerek yaralananlar gerek ölen 32 kişinin ülkenin değişik yerlerinden gelmiş kişiler olduğuna işaret eden Zeybekci, şöyle devam etti:

"Bunların içinde PKK, KCK veyahut da birilerinin 'sırtımızı şuraya, buraya dayıyoruz' diye söyledikleri örgütlerin bir tekinin temsilcisinin olmaması, gönlümüz istemez tabii ki ama dikkat çekici. Altı çizilerek ortaya konulması gereken bir konu olarak görüyorum. Bu süreci, silahlı süreci, şehit haberlerinin geldiği, en çok kimin tarafından kullanıldığı bellidir. Bu süreç PKK tarafından kullanılmıştır. PKK veyahut da PKK'ya bağlı çalışan ahtapotun diğer kollarıdır. Türkiye'deki PKK terör örgütünü ahtapotun başı olarak görmemek lazım. PKK terör örgütü de ahtapotun kollarından biridir. Milletimizin bu süreçte ödediği çok ağır bedeller var. Kahroluyoruz, üzülüyoruz. Terörün Türkiye'de hayatımızın önemli bir noktasına ve hayatımızın önemli bir parçası haline gelmesini hiçbir demokratik ülke istemez." 

- Hükümet kurulması görüşmeleri

Zeybekci, Türkiye'nin son bir yılda 3 seçimi çok başarılı bir şekilde geçirdiğini belirtti.

Seçimlerde milletin mesajını çok iyi anladıklarını ve değerlendirdiklerini aktaran Zeybekci, "Milletin bize vermiş olduğu talimatı sonuna kadar sürdüreceğimizi açıkça beyan ettik. Millet bize 7 Haziran'da 'size ana hatlarıyla güveniyoruz ama biriyle koalisyon kurmanı istiyoruz' dedi. Biz de bunu anladık. Verilen o talimatı yerine getirmek için sonuna kadar varız ve bu yönde gayret gösteriyoruz. Tutarlı bir şekilde devam ediyoruz" diye konuştu.

HDP'nin tutumunu da eleştiren ve "Bir elde silahla demokrasi olmaz, demokrasi ile silah bir arada olamaz" diyen Zeybekci, konuşmasına şöyle devam etti:

"O gün söylediği sözü işte eveleye, geveleye başka şekilde söylemeye çalışıyor. 'Evet, devlet silah bırakmaz, güvenlik güçleri de silah bırakmaz...' Öteki de diyor ki: 'PKK elini tetikten çeksin.' Hala bu noktada 'silah bıraksın' demiyor. Onun için biz AK Parti olarak, bu söylemlerinden sonra HDP ile koalisyon görüşmelerinde bulunmayacağımızı ilk anda söyledik. Söylemlerini değiştirmediği sürece, net bir şekilde tarafını belli etmediği sürece, demokrasi, milli irade, özgürlükler anlamında tarafını belli etmediği sürece, terör örgütü PKK'ya yaslandığını söylediği sürece, biz onlarla bir görüşme içinde olmayacağımız söyledik. Benim görüşüm ise CHP'nin bu konudaki samimiyetiyle ilgili hep bir şüphe içinde olduk. Çünkü kurumsal anlamda bir parti, AK Parti'yle koalisyon görüşmelerinde bulunurken diğer taraftan 'milletvekillerini kontrol edemiyorum' diyorsa, bunu açıkça söylemeli CHP. Bir taraftan koalisyon görüşmeleri devam ederken arka kapıdan koşarak siyasi rant toplama peşinde."

- "Türkiye yine büyümeye devam edecek"

Bakan Zeybekci, açıklanan enflasyon rakamlarının olumlu yönde seyrine devam ettiğini belirterek, cari açığın tarihi bir iyileşmeye doğru gittiğine işaret etti.

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir televizyon programında, dile getirdiği "Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümet kurmak istiyor fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan izin vermiyor" iddiasının sorulması üzerine Zeybekci, şu yanıtı verdi:

"Kılıçdaroğlu'nun diğer bir lakabı çarkçılıkla, dönmekle ilgili mahareti kamuoyuna mal olmuştur. Şimdi de bunun olacağını, böyle bir şeye doğru gitmek isteyeceklerini biliyorduk, daha doğrusu böyle söylemlere başlayacaklarını biliyorduk. Herkes işine baksın, Sayın Cumhurbaşkanımız benim hatırladığım kadarıyla yaklaşık 10 defa koalisyonla ilgili pozitif desteğini açıkladı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı