Ekonomi Bakanı Zeybekci:

Ekonomi Bakanı Zeybekci:

"Dünya Bankasından gönderilen memurlar değil, sizin kardeşiniz bugün Ekonomi Bakanı. Peki 'Oldu da ne oldu' diyebilirsiniz. Yüzde 86 vergi faize giderken, şimdi toplanan vergilerin yüzde 13'ü faize gidiyor. O faizi götürenlerin ümüğünü sıkmaya devam ediyo

DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2002'den önce vergi gelirlerinin yüzde 86'sının faize gittiğini belirterek, "Şimdi toplanan vergilerin yüzde 13'ü faize gidiyor. O faizi götürenlerin ümüğünü sıkmaya devam ediyoruz" dedi. 

Seçim çalışmaları kapsamında Denizli'nin Tavas ilçesine gelen Bakan Zeybekci, Nikfer Mahallesi'nde halka hitap etti.

AK Parti'nin milletin hizmetkarı olduğunu vurgulayan Zeybekci, vatandaşın huzuruna projelerle çıktıklarını, verdikleri bütün sözlerin en az 4-5 katını yaptıklarını belirtti. 

Tarlalarda yetişmiş bir tütüncünün oğlunun bugün Ekonomi Bakanlığı yaptığını ifade eden Zeybekci, "Dünya Bankasından gönderilen memurlar değil, sizin kardeşiniz bugün Ekonomi Bakanı. Peki 'Oldu da ne oldu' diyebilirsiniz. Yüzde 86 vergi faize giderken, şimdi toplanan vergilerin yüzde 13'ü faize gidiyor. O faizi götürenlerin ümüğünü sıkmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Faize ödenen paraların şimdi yatırıma dönüştüğünü anlatan Zeybekci, "Bozdağ'a kayak merkezi oluyor, Bozdağ'a turizm merkezi oluyor. Yol oluyor, duble yollar, hastaneler oluyor. Tavas'a yapılan hastane, Denizli'ye bile hayal edilemeyecek kadar muhteşem bir hastane yapılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Göreve gelirken "Bizim yapacaklarımıza onların hayali bile yetmez" dediklerini, hayal olan birçok hizmeti gerçekleştirdiklerini belirten Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bizim o sözümüzden çok alınmışlar. 'Sen misin o hayali bize yetmez diyen?' Hayal kurmayı palavra atmakla, bu milleti kandırmakla karıştırıyorlar. Onun için ağızlarına ne gelirse söylüyorlar. Bu millet sizin o yalanlarınızı, palavralarınızı çok duydu. Bu millet artık size kanmayacak. Bu milleti artık kandıramayacaksınız, bu millet uyandı, bu millet hizmet neymiş gördü. Bu millet sizin dönemlerinizde hastanelerde ne çektiğini gördü. Bu millet hastanelerde beklediği sıraları unutur mu, o ilaç sıralarını unutur mu? 30, 50 yıl önce değil, 12 yıl önceden bahsediyorum. 12 sene önce bu memlekette IMF memurları gelip benim başbakanımı yönetiyordu. Yetmedi, Dünya Bankasından Ekonomi Bakanı getirdiler. Şimdi Genel Başkan çıkmış, 'Koalisyonu kurarsak Ekonomi Bakanı Kemal Derviş olacak' diyor. Bu millet, Kemal Derviş'i bu ülkeye bir daha sokar mı? Lazım mı size Kemal Derviş? Millet bir daha bunları, bırak o hükümeti, hükümetin etrafından geçirmez."

- "Hızlı trenleri AK Parti yaptı"

Zeybekci, Denizli'de çevre yolu yapmak için Honaz Dağı'nı tünellerle deldiklerini vurgulayarak, "Şimdi otoyolun inşaatı da başlıyor. İzmir'den gelen otoyol Antalya'ya kadar en kısa sürede bitecek. Aydın, Denizli, Burdur, Antalya. Denizli'den çıktın mı 1,5 saat sonra İzmir, 1,5 saat sonra Antalya" dedi.

Hızlı tren çalışmalarına değinen Zeybekci, "Bu memlekette Atatürk'ten sonra, Gazi Mustafa Kemal'den sonra demiryolu yapılmamış, demiryolları unutulmuş. Şimdi bu ülke bir baştan bir başına hızlı trenle gidilir hale geliyor. İzmir, Aydın, Denizli, Antalya hızlı treni. Denizli'den bindin mi 1 saat 15 dakika İzmir, 1 saat 20 dakika Antalya, hedef bu. Gazi Mustafa Kemal'den sonra bu memlekette demiryolları unutulmuş. Hangi dönemde kim hatırladı? Hızlı trenleri kim yaptı? AK Parti dönemlerinde bu hükümetler yaptı" ifadelerini kullandı.

İzmir-Denizli arasındaki demiryolu hattının Abdülhamit Han döneminde yapıldığına işaret eden Bakan Zeybekci, Abdulhamit Han'ın, Osmanlı'nın en zor döneminde üniversiteler açtığını, bir karış toprağı vermediğini, kendisine "Dünyayı iste benden, dünyadaki bütün altınları iste, bu Kudüs'ü ver bize' denildiğini, onun da bunu reddettiğini anlattı.

Bakan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Şimdi ahlaksızın biri çıkmış diyor ki 'Kudüs, İsrail'in kutsal kentidir.' Kim diyor biliyorsunuz değil mi onu? Ondan sonra çıkmış 'Taksim bizim Kabemizdir' diyor. Onunla beraber diğerleri de çıkmış hepberaber söylüyorlar onu. Biz onlara artık iki parti demiyoruz, tek parti diyoruz, CHDP. 'Diyanet'i kapatacağız.' Ne istiyorsunuz milletin dininden Diyanetinden? Ne istiyorsunuz siz bu milletin milli manevi değerlerinden? Öteki de çıkmış şimdi arkasından diyor, 'Benimle yürü Türkiye.' Nereye? CHP ile koalisyona. Seninle yürüdüğünü gördü Türkiye. IMF memurlarının arkasında nasıl el pençe divan durduğunu millet gördü. Türkiye'yi Dünya Bankasına nasıl peşkeş çektiğinizi gördü. Bu ülkede toplanan vergi gelirlerinin yüzde 86'sını nasıl faiz diye alıp gittiklerini gördü."

- "Hayri Dev özel konseri"

Zeybekci, daha sonra, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve TRT işbirliğiyle İncilipınar Parkı'nda UNESCO'nun "Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı" seçtiği üç telli saz ustası Hayri Dev ile TRT sanatçılarının konserini dinledi.

Hayri Dev'e plaket ve hediye veren Zeybekci, yaptığı konuşmada, belediye başkanlığının ilk yıllarında, Dev'i tanımak ve kayda almak için Fransız bir ekibinin çekim yaptığını, daha sonra kendisini Fransa'ya götürdüklerini öğrendiklerini belirterek, "Gittik o dev gönüllü Hayri Dev'i bulduk. Sonra onu Denizli Belediyesi Konservatuvarında Denizlimize kazandırdık" dedi.

Dev'in, kentin ortak değerlerinden biri olduğunu ifade eden Zeybekci, "Daha çok öğrenciler yetiştirsin. Denizlimizi merhum Özay Gönlüm gibi tüm Türkiye'ye tanıtsın inşallah" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı