Ekonomi Bakanı Elitaş Türkmenistan’da

Ekonomi Bakanı Elitaş Türkmenistan’da

Bakan Elitaş:- "Güçlü birlikteliğimizi, ekonomik ve ticari ilişkilerimizle sağlamlaştırmalı, içinde yaşadığımız coğrafyanın bize sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz"

AŞKABAT (AA) - Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye ve Türkmenistan arasındaki güçlü birlikteliğin ekonomik ve ticari ilişkilerle sağlamlaştırılması gerektiğini belirterek, "İçinde yaşadığımız coğrafyanın bize sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" dedi.

Resmi ziyaret için Türkmenistan'da bulunan Elitaş, 7. Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Sergi Sarayı'ndaki fuarın açılışında konuşan Elitaş, Türk ve Türkmen halklarının Oğuz Ata'nın torunları olarak bir milletin iki büyük kolları olduğunu ifade etti. Elitaş, "Yunus'tan Hacı Bektaş'a, Mevlana'dan Mahtumkulu Firaki'ye uzanan değerlerimiz, bizi biz yapan ve birbirimize bağlayan temel taşlarımızdır" diye konuştu.

- "Coğrafyamızın fırsatlarını iyi değerlendirmeliyiz"

İki ülkenin aynı coğrafyada bağımsız Türk devletleri olarak varlıklarını sürdürmelerinin, sadece bölge için değil tüm dünyanın esenliği için bir garanti olduğunu vurgulayan Elitaş, "Bu güçlü birlikteliğimizi ekonomik ve ticari ilişkilerimizde berkitmeli, içinde yaşadığımız coğrafyanın bize sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" ifadesini kullandı.

Elitaş, her iki ülkenin iş adamlarının bir araya gelerek ortak projeler gerçekleştirmelerini ve 3. ülkelerde ortak iş yapacak kapasiteye kavuşmalarını önemsediğinin altını çizdi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov'un önderliğindeki aktif tarafsızlık ve açık kapı politikalarının Türkmenistan'ı bölgesinde bir istikrar adası olarak yükselttiğini anlatan Elitaş, her geçen gün küreselleşen ve rekabet ortamı hızla artan dünya ticaretinde fuarların öneminin daha da arttığına dikkati çekti.

Fuara ilişkin bilgi de veren Elitaş, "Bu yıl bin 940 metrekare alanda gerçekleştirilecek fuarda 93 firmamız, inşaat malzemeleri, inşaat makinaları, kapı ve pencere, elektrik, aydınlatma, gıda, kozmetik, makine, ambalaj, beyaz eşya ve ev gereçleri alanlarında ürünlerini sergilemektedir" şeklinde konuştu.

Elitaş, fuarın iki ülkenin ortak işbirliğine dair inançlarının göstergesi olduğuna işaret ederek, organizasyonun iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin arzu edilen seviyelere ulaştırılmasına katkı sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi.

Elitaş, konuşmasının ardından stantları gezerek firma yetkilileri ile sohbet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :