Ekonomi Bakanı Elitaş:

Ekonomi Bakanı Elitaş:

"Rusya ile yaşanan gelişmeler sonrasında başta yaş meyve ve sebze sektörü olmak üzere, deri ile tekstil ve konfeksiyon sektörleri ihracatında yaşanan sorunlara ilişkin talepleri ivedilikle değerlendireceğiz"-"EKK'da da olası tedbirleri gözden geçirecek ve

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Rusya ile yaşanan gelişmeler sonrasında başta yaş meyve ve sebze sektörü olmak üzere, deri ile tekstil ve konfeksiyon sektörleri ihracatında yaşanan sorunlara ilişkin talepleri ivedilikle değerlendireceklerini bildirdi.

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakan Elitaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sektörler konseyi üyeleri ile tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, ihracatçıların talep ve beklentilerini dinleyen Elitaş,  Rusya ile son dönemde ortaya çıkan gelişmeler doğrultusunda ihracatçı sektörlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini de tartıştı.

 Elitaş toplantıya ilişkin olarak, Rusya Federasyonu ile yaşanan gelişmeler çerçevesinde, Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip ihracatçılar ile bir araya gelerek gündemde yer alan hususları değerlendirme ve gelişmelerin ihracata ve Rusya ile ticari ilişkileri üzerindeki olası etkilerini mütalaa etme fırsatı bulduklarını ifade etti.

İhracatın, Türkiye sanayisine can verdiğini, üretimi besleyerek büyümenin motoru olduğunu vurgulayan Elitaş, toplantının, 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda gelecek dönemin yol haritasını çizmeye yönelik önemli sonuçları olduğunu belirtti.

Bakan Elitaş, "Yaşanmakta olan ve yaşanması muhtemel olası sorunlara yönelik fikir teatisinde bulunduğumuz bu verimli toplantılara bundan sonra da devam edeceğiz ve ihracat gemisine sektörlerimizin beklentisi ile yol vereceğiz" ifadelerini kullandı.

-"İvedi olarak gerekli kararları vereceğiz"

Elitaş, Rusya ile yaşanan gelişmeler sonrasında başta yaş meyve ve sebze sektörü olmak üzere, deri ile tekstil ve konfeksiyon sektörleri ihracatında yaşanan sorunlara ilişkin sektör temsilcileri tarafından dile getirilen talepleri ivedilikle değerlendirileceklerini belirtti.

Sektörün sorunlarını ele almak üzere devletin tüm mekanizmaları ile seferber olduğunu, enstrümanları en etkin şekilde kullanmak üzere çalışmalar yaptığını ifade eden Elitaş, şunları kaydetti:

"Şu anda tüm ilgili Bakanlıkların en üst düzey yetkililerinin bir araya geldiği bir değerlendirme toplantısı yapılıyor. Ekonomi Bakanlığınca yapılan tüm tespitler ve ihracatçılarımızın dile getirdiği çözüm önerileri bu platforma taşınmış durumda. Ayrıca, yine bu akşam Bakanlar düzeyinde toplanacak olan Ekonomik Koordinasyon Kurulunda da olası tedbirleri gözden geçirecek ve ivedi olarak gerekli kararları vereceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı