"Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması" Başvuru Tarihi Uzatıldı

"Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması" Başvuru Tarihi Uzatıldı

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen ve dereceye giren öğrencilere toplam 154 bin lira ödül verilecek, "Ekolojik Kentsel Tasarım...

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen ve dereceye giren öğrencilere toplam 154 bin lira ödül verilecek, "Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışmasının" başvurusu 30 Haziran'a uzatıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, üniversiteliler arasında çevre farkındalığını artıracak bir proje başlatıldığı belirtildi.

Buna göre, ana konusu ekoloji ve kentsel tasarım olan "Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması" ile yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere toplam 154 bin lira ödül verilecek.

Ekoloji, sosyal hayat ve kültürün mekana yansımasının ele alınacağı ve birincinin 40 bin lirayla ödüllendirileceği yarışmada ikinciye 30 bin, üçüncüye ise 20 bin lira ödül verilecek, 8 gruba da 8'er bin lira mansiyon ödülü takdim edilecek.

Yarışmaya üniversitelerin şehir ve bölge planlama, peyzaj mimarlığı, mimarlık ve kentsel tasarım-peyzaj mimarisi bölümlerinde lisans düzeyinde öğrenim görenlerden üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri bireysel ya da grup olarak katılabilecek. 

Öğrenciler, "www.ekokentyarismasi.com" internet sitesinden 30 Haziran'a kadar ön kayıt yaptırabilecek ve yarışmaya ilişkin hazırladıkları pafta ve sunumları 28 Ağustos'a kadar bakanlığa ulaştıracak. 

Kaynak:Haber Kaynağı