"EKK kararları bize moral verdi"

"EKK kararları bize moral verdi"

ASO Başkanı Özdebir:- "Alınan kararlar bize moral verdi. Bizi en çok memnun eden karar, yapısal reformların bir takvime bağlanarak hızlandırılacak olmasıdır"

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararlarının kendilerine moral verdiğini belirterek, "Bizi en çok memnun eden karar, yapısal reformların bir takvime bağlanarak hızlandırılacak olmasıdır." ifadesini kullandı.

Özdebir, yazılı açıklamasında, Kredi Garanti Fonu'nun sağlayacağı kefalet desteğinin kredi hacminde ciddi artışlar sağlayacağını belirterek, "Kredi hacmindeki artış, piyasaların, içinde bulunduğu nakit sıkıntısını aşmasına yardımcı olacaktır. 2017'nin ilk üç ayında yapılması gereken SGK primlerinin yılın son üç ayına ertelenmesi de nakit sıkıntısını hafifletecek kararlardır. KOSGEB aracılığıyla özellikle imalat sanayisinde faaliyet gösteren küçük işletmelere ilk yılı ödemesiz üç yıllık 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek olması ise memnuniyet vericidir." değerlendirmesinde bulundu.

Özdebir, kararlarının kendilerine moral verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bizi en çok memnun eden karar, yapısal reformların bir takvime bağlanarak hızlandırılacak olmasıdır. İhracat kredilerine sağlanan yüzde 100 Eximbank kefaleti de ihracatımıza olumlu yansıyacak. İnşaat işlerinde KDV iadesi yapılacak olması yatırım maliyetlerini düşürerek yatırımların hızlanmasını destekleyecektir. ASO olarak uzun süredir değişiklik yapılmasını önerdiğimiz bankalara, bankacılık sektörünün reel sektöre kredilerinin yeniden yapılandırması için yetki ve imkan verecek karşılıklar kararnamesinin bu paketin içinde yer alması da bizi memnun etmiştir.

2017'de 500 bin vatandaşımıza, İŞKUR'un aktif iş gücü programlarından yararlandırılacak olmasını da memnuniyetle karşılıyoruz. Artı istihdam sağlayacak işverenlere, ilk yıl yüzde 50, ikinci yıl yüzde 25 destek verilecek olması işsizlikle mücadeleyi güçlendirecektir. Kamuda israf, zaman zaman bizim de dikkat çektiğimiz bir noktaydı. Bu konunun doğrudan Başbakan tarafından açıklanmasından memnuniyet duymaktayız. Umarız uygulamalarda olumlu sonuçlarını görürüz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :