Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı

Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı

İSO Başkanı Bahçıvan:

KIRKLARELİ (AA) - İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, hızlı tren projesinin 2015’de gündeme gelmesiyle İstanbul’dan günü birlik Kırklareli'ne gelmenin mümkün olacağını belirterek, "Karadeniz’e kıyısı olan Kırklareli, limanlara açılım konusunda önemli potansiyel barındıran bir fırsatlar şehri" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ekim ayı ihracat rakamlarını İSO Başkanı Bahçıvan ve Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in katılımıyla Kırklareli'nde duyurdu.

Bahçıvan, 20 yılı aşkın bir süredir Kırklareli’nde yatırımı olan bir sanayici olduğunu hatırlatarak, “Kendini büyük bir mütevazilikle gizleyen Kırklareli, İstanbul sanayisinin yeni yön ve ufuk arayışında kendine hedef çıkaracak en önemli vilayetlerin başında geliyor” dedi.

İstanbul’un katma değeri yüksek ve inovasyona açık sanayi kolları ile gelişmesinin çok önemli olduğunu, bununla birlikte şehirde sanayi açısından büyüyecek bir alan kalmadığını vurgulayan Bahçıvan, "İstanbul’a bu fırsatı verecek en önemli illerden biri Kırklareli. Avrupa’ya, İstanbul’a komşu bir ilimiz. Tüm sanayicilere bu ilin yatırımlar için ne kadar doğru olduğunu söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Kırklareli’ndeki organize sanayi bölgelerinin gelişime çok açık olduğuna dikkati çeken Bahçıvan, şöyle dedi:

"Gelecekte lojistik imkanları daha da gelişecek. Katma değerli teknolojik iş gücünü bu ilimize getirmek büyük bir handikap. Ama hızlı tren projesinin 2015’te gündeme gelmesiyle İstanbul’dan günü birlik buraya gelmek mümkün olacak. Karadeniz’e kıyısı olan Kırklareli, limanlara açılım konusunda önemli potansiyel barındıran bir fırsatlar şehri."

Vali Civelek de tarihi ve kültürel değerler ile doğal güzelliklere sahip şehrin sanayi, tarım, eğitim ve turizm sektöründeki güçlü altyapısı ve üretim kapasitesiyle hızla geliştiğini belirterek, kentin  sosyo-ekonomik gelişimde 15. olduğunu kaydetti.

Civelek, "Dört Organize Sanayi Bölgesi''ne sahip ilimizde, 2 milyar dolarlık yatırım sayesinde 3 bin 500 kişiye istihdam sağlanıyor. Dereköy hudut kapısının tır trafiğine açılacak olması, ilimizi geleceği parlak cazibe merkezi kılacak. Biz de il ekonomisini üst seviyeye taşıyacak, çevreye duyarlı katma değeri yüksek yatırımları bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Büyükekşi, Bahçıvan ve Civelek'in de katılımıyla 2013 yılında en fazla ihracat yapan Kırklareli firmalarına plaket verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı