Ekim ayı ihracat rakamları

Ekim ayı ihracat rakamları

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul:

SAKARYA (AA) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ekim ayı ihracat rakamlarına ilişkin, "En çok ihracat yapan ilk 10 il arasındaki sıralamada yerimizi geriletmeyecek şekilde yaşanan düşüşler bizleri hedefimiz olan ilk 5’ten uzaklaştırmamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, Sakarya’nın ihracatçı iller arasında 9'unculuğunu koruduğunu belirtti.

Sakarya'nın ekim ihracatının 184 milyon 836 bin dolar olarak gerçekleştiğini vurgulayan Kösemusul, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Geçen yılın aynı ayıyla karşılaştırıldığında yüzde 16,6 düşüş yaşanırken, eylüle göre ise yüzde 23 düşüş gerçekleşmiştir. En çok ihracat yapan ilk 10 il arasındaki sıralamada yerimizi geriletmeyecek şekilde yaşanan düşüşler, bizleri hedefimiz olan ilk 5’ten uzaklaştırmamıştır. İş dünyası, engebeli, zor ve mücadele gerektiren bir platform. Bu tür iniş çıkışlar olabilmekte. Uluslararası ticaret, sadece alıcı ve satıcı arasındaki ticari durumdan öte, farklı açılardan değerlendirilerek sonuçları yaşanan bir süreçtir. Bizler, ihracatımızın ve uluslararası ticaretimizin ufak olumsuzluklardan etkilenmeyeceğinin bilincindeyiz. 

İhracatımızda emeği geçen iş dünyamızı tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum." 

Kaynak:Haber Kaynağı