Ejder 3200'de hem kayak hem yamaç paraşütü heyecanı

Ejder 3200'de hem kayak hem yamaç paraşütü heyecanı

Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise üçüncü uzunluktaki pistiyle kayakseverlere 12 kilometre kesintisiz kayak imkanı sunan Palandöken, yamaç paraşütü ile de 3 bin 200 rakımda uçma heyecanını yaşamak isteyenleri ağırlıyor- Kayak merkezindeki kapalı gondollarl

ERZURUM (AA) - YUNUS OKUR - Dünyada "kış turizminin parlayan kenti" olma yolunda ilerleyen Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi, gece gündüz kesintisiz kayağın yanı sıra yamaç paraşütü imkanıyla da misafirlerine uçmanın keyfini yaşatıyor.

Dünyanın önde gelen kayak merkezleri arasında gösterilen ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan Palandöken, Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise 3'üncü uzunluktaki pistiyle kayakseverlere 12 kilometre kesintisiz kayak yapma imkanı sunuyor.

Kayak merkezindeki kapalı gondollarla 3 bin 200 metre yükseklikteki Ejder 3200 Tepesi'ne çıkarılan misafirler, belli bir ücret karşılığında deneyimli yamaç paraşütü pilotu Yusuf Okuyucu nezaretinde muhteşem Erzurum manzarasına karşı uçmanın keyfini çıkarıyor.

- "Türkiye'de 3 bin 200 rakımda uçulan ilk yer"

Yamaç paraşütü pilotu Okuyucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 yıldır yamaç paraşütü yaptığını söyledi. Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Ejder 3200'de Yamaç Paraşütü Projesi'ni gerçekleştirdiklerini ifade eden Okuyucu, şöyle konuştu:

"Erzurum'da kayağın yanı sıra yamaç paraşütü ile gökyüzünde adrenalini doruğa çıkarıyoruz. Palandöken, Türkiye'de 3 bin 200 rakımda uçulan ilk yer. Burası, aynı zamanda kayak merkezleri arasında yamaç paraşütü yapılan ilk yer. Palandöken'den başka hiçbir kayak merkezinde yamaç paraşütü yapılmıyor. Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yamaç paraşütünü buraya getirdik."

Palandöken'deki yamaç paraşütü etkinliğine ilişkin bilgiler aktaran Okuyucu, "Geçen yıl ilk olarak burada hava şartları için ölçümler yapıldı. Uçuş için emniyetli bölge olduğu anlaşıldıktan sonra bu yıl burada uçmaya başladık. İnsanlar kayak yaparken bizler de üzerlerinden paraşütle Erzurum'un Palandöken Dağı'nın manzarasında eşsiz heyecan yaşıyoruz." dedi.

- "Ayağınızı yerden keseceğiz"

Okuyucu, vatandaşların ilk başlarda uçmaya çekindiğini belirterek şunları söyledi:

"Misafirlerimiz uçtukça ve uçanları gördükçe korkularını yendi. Yamaç paraşütü yapan bir daha yapıyor. İnsanların bu spora ilgi ve alakası gayet iyi, bundan memnunuz. Bu, Erzurum için farklı güzel bir etkinlik oldu. Herkesi buraya yamaç paraşütü yapmaya bekliyoruz, ayağınızı yerden keseceğiz."

Japonya'dan Palandöken Dağı'na kayak yapmaya gelen turistlerden Tomoyuki Yatsunami ise Palandöken'i çok beğendiğini aktararak şunları kaydetti:

"Ejder 3200'de kayak yapmak için Japonya'dan geldim, gayet mutluyum, pistlerden çok memnunum. Arkadaşlarıma buranın çok güzel olduğunu söyleyeceğim ve buraya göndereceğim. Daha önce hiç yamaç paraşütü yapmadım, ama burada bu farklı etkinliğin yapılması çok renkli ve güzel."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :