Ehliyet Alırken Senet Mağduru Oldular

Ehliyet Alırken Senet Mağduru Oldular

Konya’nın Ereğli ilçesinde ehliyet sahibi olmak için senet düzenleyerek sürücü kursuna kayıt yaptıran yaklaşık 150 kişi hakkında, borç bedelini ödemelerine rağmen senetlerin iade edilmemesi üzerine icra takibi başlatıldı.

Ereğli ilçesinde hepsi farklı zamanlarda özel bir sürücü kursuna başvurarak ehliyet sahibi olmak isteyenler, gerekli sınavlardan geçtikten sonra ehliyetlerini aldı ancak ardından icra müdürlüğünden gelen ödeme emirleri ile şaşkına döndü.

Makbuz alıp ödemelerini yapmalarına rağmen senetlerin kaybolduğu söylenerek kendilerine verilmediğini iddia eden 150 kişiye, sürücü kursunun el değiştirmesinin ardından eski sahibi tarafından bir avukat aracılığıyla toplam 250 bin liralık icra takibi başlatıldı.

İcraya verilen Mehmet Ali Cengiz, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Cengiz, “Sürücü kursunun eski sahibi borcumuzu ödememize rağmen senetlerimizi vermedi, ‘Senetleri kaybettik, kasada kilitli kaldı, kasanın anahtarı kayboldu’ gibi bahaneler uydurarak bizleri oyaladı sonra ansızın kursun el değiştirdiğini duyduk, şimdi ki sahibinden senetleri istiyoruz ama, ‘Sizin sorununuz eski yönetimle’ diyor. Konuyu mahkemeye kadar taşıdık, elimizde ödeme yaptığımıza dair makbuzlar olmasına rağmen itirazlarımız kabul edilmedi. Biz bu paraları ödeyemeyiz ve bir an önce yetkililerden gerekli yardımı bekliyoruz” diye konuştu.

İcralık olan Recep Yazıcı ise, senetlerin üzerinde oynama yapılarak tarihlerinin değiştirildiğini iddia etti. Yazıcı, “Borcu ödediğimize dair daha önce kurstan gerekli evrakları da almıştık fakat senetler elimizde olmayınca bu evraklar da mahkemede işimize yaramadı. Senetlerin üzerinde oynanarak tarihler değiştirilmiş. 2010 yılında ehliyeti almama rağmen kurs tutanaklarında işlem 2011 yılı olarak gözüküyor” iddiasında bulundu.

İcra işlemini başlatan avukat sekreteri aracılığıyla ulaşılan sürücü kursunun eski sahibi ise herhangi bir açıklama yapmadı.