EGO şoförlerine mesleki eğitim

EGO şoförlerine mesleki eğitim

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğünce, her gün yaklaşık 750 bin Başkentliyi taşıyan EGO şoförlerine eğitim veriliyor

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğünce, her gün yaklaşık 750 bin Başkentliyi taşıyan EGO şoförlerine mesleki eğitim veriliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, şoförlerin mesleki niteliklerini en üst düzeyde tutmak için düzenli olarak verilen eğitimlerin yanı sıra, toplu taşıma şoförlüğü yapmaya hak kazanan şoförler de trafikle ilgili temel kavramlar, güvenli sürüş teknikleri gibi konularda hizmet içi eğitime tabi tutuluyor.

EGO şoförlerine verilen eğitimlerde, temel iş sağlığı ve güvenliği, toplu taşımada iş sağlığı ile çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, trafikle ilgili temel kavramlar, güvenli sürüşü etkileyen faktörler ve çözümleri gibi teorik bilgilerin yanı sıra, otobüslere ilişkin teknik bilgiler ve kullanımı ile engelli rampalarının kullanımı konusunda pratik bilgiler yer alıyor.

Her gün yaklaşık 750 bin Başkentlinin kent içi toplu taşımacılığından sorumlu olan şoförlere verilen mesleki yeterlilik ve donanımlarını artırmaya yönelik eğitimler, düzenli olarak her yıl gerçekleştiriliyor.

Yeni başlayanlar ile halen görev yapan şoförlere, konusunun uzmanları tarafından verilen meslek içi eğitimlere, tüm şoförlerin katılma zorunluluğu bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :