Eğlenirken Öğreniyorlar

Eğlenirken Öğreniyorlar

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıl dönümü Uluslararası Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Türbe önü Buluşmalarında, bu yıl ilk kez çocuklara yönelik etkinliklerde yer alıyor.

Sohbet çadırında her gün saat 12.00’de başlayan programda her yaştan çocuklar, Hz. Mevlana’nın Mesnevisinde yer alan hikayelerden derlenen gölge oyunu izleyerek hem eğleniyorlar, hem de öğreniyorlar.

eglenirken-ogreniyorlar-(2).jpg

Hz. Mevlana’nın düşünce ve öğretilerinin, daha genç kitlelere ulaşabilmesinin amaçlandığı etkinlikteki programın sonunda, çocukların eğitim ve gelişimine yönelik olarak, erdemler ve temel kavramları anlatan, uygulayıcı, eğlendirici ve eğitici görsel materyaller hediye ediliyor. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanan materyallerde; temizlik, paylaşma, saygı, sağlık, vefa, sabır, özgüven, tutarlı, uyum, sakin, dürüst, özgür, girişken, hoşgörü, cömert, nezaket, fedakar, onur ve cesur gibi eğitime yönelik temel kavramlar, çizgi karakterler eşliğinde çocuklara sunuluyor. Etkinliklerin bu yılki ana teması olan ‘Selam Vakti’nin de özellikle vurgulandığı 32 farklı materyalde yer alan sözlerden bazıları ise şöyle; “Sevelim Sevilelim, Biz Sevmek için Geldik”, “İnsan Olan Tanışır, Birbirine Alışır”, “Eli Yüzü Sözü Temiz Olanın, Özü de Temiz Olur”, “Saygılı Ol, Saygınlık Kazan”, “Utandırma Kimseyi, Utandırmaz Kimse Seni”, “Sabır, Zafere Götürür”, “Kendine Güven, Arkadaşına da Güven”, “Çok Düşün, Az Söyle”, “Sana Göre, Az Olan Başkasına Göre Hiç Olmayabilir”, “Sakin Olan Yaramazlık Yapmaz”, Hatasız Dost Arayan, Dostsuz Kalır”

eglenirken-ogreniyorlar-(6)---kopya.jpg

eglenirken-ogreniyorlar-(10)---kopya.jpg