Eğlence Dünyasının Liderleri Vialand'da Buluştu

Eğlence Dünyasının Liderleri Vialand'da Buluştu

IAAPA'nın yıllık Bahar Forumu için İstanbul'da bulunan dünyanın en ünlü eğlence parklarının üst düzey yöneticileri ve yatırımcıları, Türkiye'nin en büyük eğlence merkezi Vialand'da bir araya geldi- Vialand Genel Müdürü Alişoğlu:- ''Hedefimiz, İstanbul'a g

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Eğlence Parkları ve Gözde Mekanlar Birliği'nin (IAAPA) yıllık Bahar Forumu için İstanbul'a gelen dünyanın ünlü eğlence parklarının üst düzey yöneticileri ve yatırımcıları, Türkiye'nin en büyük eğlence merkezi Vialand'da buluştu.

Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vialand'ın ev sahipliğinde düzenlenen IAAPA'nın yıllık Bahar Forumu'nda, 24 ülkeden 120'nin üzerinde katılımcının bir araya geldiğini söyledi. 

Alişoğlu, uluslararası eğlence tesisi yöneticilerini bir araya getiren IAAPA'nın 1918'de kurulduğunu belirtti.

Dünyada yaklaşık 2 trilyon dolara yaklaşan eğlence hacmi olduğunu aktaran Alişoğlu, yılda 100 milyon kişinin, turizm ve eğlence amaçlı tatil yaptığını ifade etti.

IAAPA'nın, ''Mickey Mouse'' karakterinin sahipleri, Disney, Universal, Europark gibi dünyanın en büyük parklarının yatırımcıları ve yöneticilerini Bahar Forumu kapsamında İstanbul'da buluşturduğunu anlatan Alişoğlu, şunları kaydetti:

''Forumun bizim için çok önemli iki amacı var. Birincisi, katılımcılar, Türkiye'deki gelişmeleri yerinde görerek, Vialand'da inceleme yapacak. İkincisi ise bu tarz parklarda, sıfır kazayla çalışma ile ilgili görüş alışverişinde bulunulacak. Katılımcılara iki gün boyunca can güvenliği konusunda çeşitli eğitimler verilecek. Bir eğlence parkında, bir çocuğun tırnağının kırılması, birinin ayağının burkulması bile istenmeyen bir sonuç. Eğlence parklarında yüksek hızlı trenler, yüksek mesafeli oyuncaklar bulunmakta. Bu forumda, eğlence parklarındaki bu büyük oyuncakların güvenlik standartlarının oluşturulmasına yönelik önemli adımlar atılacak.''

Vialand'ın, Türkiye’nin eğlence sektörünün merkezi olduğunu dile getiren Alişoğlu,Yunanistan, Bulgaristan ve Rusya gibi komşu ülkelerin yanı sara Körfez ülkelerinden de insanların eğlenmek için Vialand'a geldiğini söyledi. 

Tolga Alişoğlu, ''Hedefimiz, İstanbul'a gelen turist sayısını orta vadede yüzde 15 arttırmak" dedi.

- "4 bin 800 üyesi var"

IAAPA Başkanı ve Şili'de bulunan Fantasilandia Park Genel Müdürü Gerardo Areaga da IAAPA'nın 90'ın üzerinde ülkede, 4 bin 800 üyesi bulunduğunu belirtti. 

Gelişmekte olan ülkeler olarak Türkiye ve Şili'de eğlence sektörünün benzerlikler gösterdiğini ifade eden Areaga, eğlence pazarının, önümüzdeki dönemde gelişmek için çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu aktardı.

IAAPA Avrupa Başkan Yardımcısı Karen Staley ise İstanbul'da düzenlenen Bahar Forumu'nun en yoğun katılımlı forum olduğunu dile getirdi. 

Forumda Türkiye ve Polonya gibi gelişmekte olan pazarlarla ilgili seminer de düzenleneceğini anlatan Staley, bu forum sayesinde, Türkiye'deki eğlence ve alışverişi içine alan çoklu eğlence anlayışı ile Vialand hakkında daha iyi bilgiye sahip olacaklarını sözlerine ekledi.

Eğlence dünyasının üst düzey yöneticileri, Vialand'ı gezerek, roller coastera bindi.

Kaynak:Haber Kaynağı