Eğitimi tamamlayan girişimciler sertifikalarını aldı

Eğitimi tamamlayan girişimciler sertifikalarını aldı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 28 kursiyere sertifikaları verildi. Yozgat Belediyesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 28 kursiyere sertifikaları verildi.

Yozgat Belediyesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen eğitim programının sertifika töreni belediye meclis salonunda yapıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, törende yaptığı konuşmada, KOSGEB projelerinin özellikle genç girişimciler için önemli fırsatlar sağladığını söyledi.

Girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerlerin açacakları iş yerlerinin Yozgat ekonomisine önemli katkı sağlayacağını ifade eden Karslıoğlu, şunları kaydetti:

"Kursu başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlerimiz bu gün bu belgeyi almaya hak kazandı. Artık sertifikalı birer girişimci oldular. İnşallah açacakları işletmelerle Yozgat ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacaklar. Her biri güzel işlere imza atarlar."

İŞKUR İl Müdürü Nevzat Atak ise, son yıllarda girişimcilik kursuna talebin arttığını dile getirdi.

Gelen talepleri değerlendirdiklerini belirten Atak, "KOSGEB'in girişimcilere verdiği önemli destekler var. Özellikle engelli vatandaşla geri ödemesiz 36 bin lira hibe veriyor. Bu hibeden yararlanmak için ise mutlaka girişimcilik kursuna katılmak ve girişimcilik sertifikasını almak gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 28 kişiye sertifikaları verildi.

Eğitimi tamamlayan girişimciler sertifikalarını aldı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :