Eğitime hayırsever desteği

Eğitime hayırsever desteği

Şanlıurfa'da eğitime katkıda bulunan hayırsever iş adamı Necati Demirkol ile İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan arasında protokol imzalandı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, Galatasaray ve Türkiye Jokey Kulübü eski yöneticisi hayırsever iş adamı Necati Demirkol, eğitim ihtiyaçlarına destek amacıyla 350 bin lira bağışta bulundu.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in, eğitime destek çağrısı üzerine eğitim ihtiyaçlarında karşılanması için 350 bin lira bağış yapmayı taahhüt eden hayırsever Necati Demirkol ile İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan arasında Şanlıurfa Valiliğinde törenle protokol imzalandı.

Protokol gereği, Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesi Sırrın Mahallesi'nde Yeni Zelanda Hükümeti ile gerçekleştirilen hibe anlaşması kapsamında yapılacak olan 23 derslikli bir okula, Suat Demirkol İlkokulu ismi verilecek. Yapılan protokole göre, isme karşılık hayırsever Demirkol'un yaptığı 350 bin liralık bağış, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurum ve okulların onarım ve muhtelif ihtiyaçları için kullanılacak.

Törende konuşan Vali Erin, Şanlıurfalı hayırseverlerin eğitime daha fazla katkı sunması gerektiğini söyledi.

Kentte 800 bine yakın öğrenci nüfusunun bulunduğuna dikkati çeken Erin, şehirdeki toplam derslik sayısının ise 20 binin üzerinde olduğunu belirtti.

- "Bir yılda 14 protokol"

Hayırsever iş adamına desteğinden ötürü teşekkür eden Erin, "Devletimiz, eğitimdeki bu eksikliği gidermeye muktedirdir. Ama devletin her yıl aktaracağı kaynakla bu eksikliğin giderilmesini beklemeyelim. İmkanı olan, hayır yapmak isteyen, buradaki toprağa ve şehrine kendini borçlu hisseden iş adamlarımız, sorumluluk duygusu yüksek olan Şanlıurfalılar gelsinler, ellerini taşın altına koysunlar. Bu çağrımızı sürekli tekrarladık. Bir yılda 14 protokol imzaladık. Bunun içinde il dışından katkı yapan iş adamları ve hayırseverler de var. Ama bizi sevindiren, yerli iş adamlarımızın katkıları." diye konuştu.

Galatasaray ve Türkiye Jokey Kulübü eski yöneticisi hayırsever iş adamı Necati Demirkol da yaptığı bağışla kendi toprağına ve memleketine olan görevini yerine getirmeye çalıştığını ifade etti.

Daha önce de eğitime katkıda bulunduğunu aktaran Demirkol, "Şanlıurfa, okula en fazla ihtiyaç duyulan bir yerde. Bu ihtiyacı gidermek için bizlere fırsat sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Allah tekrarını nasip etsin. Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :