Eğitime hayırsever desteği

Eğitime hayırsever desteği

Develi ilçesinde hayırsever iş adamı Fahri Mor tarafından yaptırılan 16 derslikli Fahri Mor Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinin açılışı gerçekleştirildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Develi ilçesinde hayırsever iş adamı Fahri Mor tarafından yaptırılan 16 derslikli Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen törende konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Fahri Mor'un yapımını üstlendiği ve yapımı tamamlanan Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılışını gerçekleştirmek için bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

2015 yılında yapımına başlanılan 3 katlı lise binasının toplam 6 derslikten oluştuğunu belirten Kamçı, "Develi için son derece önemli olan bu okul için toplam 5,5 milyon lira civarında destek sağlayan değerli hayırseverimiz Fahri Mor'a ve değerli ailesine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Develi gelişmişlik ve nüfusu bakımından önemli ilçelerimizden birisidir. İlçemizin ekonomisini güçlendirmek ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak için gerek kamu, gerek özel sektör gerekse siz değerli hayırseverlerimizin destekleriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu da bugün Develi'de yine hayırseverler tarafından yaptırılan bir eserin açılışı için bulunmaktan son derece memnun olduğunu söyledi.

Develi'de birçok eğitim kurumunun ilçeden çıkan hayırseverler tarafından ilçeye kazandırıldığını belirten Dedeoğlu, Erciyes Üniversitesine bağlı Develi'de yaptırılan fakültenin de her aşamasında Develili hayırseverlerin imzalarının olduğunu kaydetti.

Develi'ye hayır işi yapan herkese teşekkür eden Dedeoğlu, şöyle devam etti:

"İnsanın imkanları ölçüsünde kendi topraklarıyla ödeşmesi tarif edilemez bir mutluluktur. Bu eserlere doğup büyüdüğümüz topraklara içerisinden çıktığımız insanlara vefa borcumuzu ödememizi sağladı. Fahri ve oğlu Fahrettin Mor çok kısa zamanda bu eğitim yuvasını yaparak Develi'ye kazandırdı. Kendilerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu ailemiz buranın dışında birçok alanda da önemli hayır işlerine imza atmışlardır. Bugün açılışını yapacağımız okulun ilk projesi 4 bin metrekare olarak hesaplanmıştı ama bugün itibarıyla okulumuz 9 bin metrekareyi bulmuştur. Bugün devrini yapacağımız okul Develimize hayırlı uğurlu olsun. Bu yatırım önümüzdeki yıllarda ilçemize bir turizm üniversitesinin kurulmasına öncülük eder diye temenni ediyorum. İnsan fanidir ölür ama yaptığı eserler baki kalır. Kayseri ve Develi sevdalısı tüm iş adamlarımızın Fahri Mor ağabeyimizi örnek almalarını istiyorum. Bu okullar Develi'nin gelişmesinde kentleşmesinde büyük katkı sağlayacaktır ve Develi halkının refah seviyesinin yükselmesinde bir basamak olacaktır."

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise AK Parti iktidarları ile her alanda olduğu gibi eğitim alınında da önemli hizmetlerin ve yatırımların hayata geçirildiğini söyledi.

Önceki hükümetler döneminde milli gelirin harcama kalemlerinin ilk sırasında savunma harcamalarının yer aldığını anımsatan Tamer, AK Parti ile birlikte eğitim yatırımlarının ilk sırada yer alamaya başladığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Fahri Mor ve ailesine Vali Kamçı tarafından plaket takdim edildi. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da Mor ailesine ve milletvekillerine Türk bayrağı motifli dokuma halı hediye etti.

Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yapılan duanın ardından açıldı.

Törene İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Develi Kaymakamı Murat Duru, Türkiye'nin farklı illerinde faaliyet gösteren Develili derneklerin temsilcileri, İstanbul ve Antalya'da ikamet eden Develiler ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :