Eğitimde öğretmene güven esastır

Eğitimde öğretmene güven esastır

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili açıklama yaptı.

 Yeni eğitim öğretim yılıyla yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyona yakın öğretmen için yeni bir heyecan ve özverili bir çalışma döneminin başladığını belirten Milletvekili Halil Etyemez, eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını diledi. 

Milletvekili Etyemez, büyük Türkiye’nin geleceğinin daha güçlü olmasının okullarda öğretilecek bilgiyle, çocuklara kazandırılacak davranış ve değerlerin yaşatılmasıyla mümkün olacağını söyledi. AK Parti olarak ülkenin ve milletin istiklal ve istikbalini düşünerek iyi bir eğitim sistemi hayata geçirmek için çalıştıklarını kaydeden Halil Etyemez, “Her zaman geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın daha iyi bir eğitim alması, geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanması için çalıştık, çalışıyoruz. Bunun için son 16 yılda 605 bin öğretmen ataması yaparak öğretmen sayısını 1 milyona çıkardık. Öğrenci sayısı yükselmesine rağmen, ilk ve ortaöğretimde öğretmen basına düşen öğrenci sayısını 24’ten 16’ya düşürdük. 2001-2002 eğitim öğretim yılında 41 bin 419 olan toplam okul sayısını 2017 sonu itibariyle 63 bin 153’e, toplam derslik sayısını 650 binin üzerine çıkarttık. Kurduğumuz yeni üniversitelerle gençlerimizin üniversite öğrencisi olma hayalini gerçeğe taşıdık. 2002 yılında 76 olan üniversite sayısını 2018 yılında 206’ya çıkardık.” dedi.

Sadece öğretmen ve okul alanında yaptıkları reformlarla yetinmediklerini vurgulayan Etyemez, “Eğitim öğretimin her alanında önemli reformlara imza attık. Eğitim sisteminin dershane kamburundan kurtarılması, din eğitiminin önünün açılması, eğitim sisteminin baskıcı vesayet sisteminden kurtularak temel hak ve hürriyetlere uygun eğitime geçilmesi, yüzyılımızın yüz karası başörtüsü kılık kıyafet engelinin kaldırılması ve katsayı engelinin kaldırılması eğitimde önemli adımlar attığımızın bir göstergesidir. Artık zaman nitelikli eğitimimizi zirveye çıkarma zamanıdır. Nitelikli eğitimi; Ahlak x (bilgi+beceri+yetenek) olarak formulize edebiliriz. Eğitimde ahlak olmazsa olmazdır. İşte bu formül ve vizyonla, eğitim sistemimizde artık şaha kalkma zamanıdır. Gençlerimizi gelişmiş ülkelerin gençleriyle rekabet edecek düzeye çıkarma, hatta onları geçecek seviyeyi yakalama zamanıdır. Durmayacağız. Günün ihtiyaçlarını, gelişen teknolojiyi göz önünde bulundurarak yeni çalışma ve projelere imza atacağız.” diye konuştu.

Eğitim sisteminin kahramanlarının öğretmenler olduğunun altını çizen Etyemez, “Teknoloji ve bilim geliştikçe nitelikli öğretmene, öğretmenin rehberliğine ve rol modelliğine daha çok ihtiyaç vardır. Bu nedenle yeni hükümet modeliyle ve şahlanış dönemimizde öğretmenlerimize daha çok yatırım yapacağız. Onlara daha çok güveneceğiz. Daha sivil, daha insani ve daha sorunsuz dünya istiyorsak öğretmenlerimize güvenmek zorundayız. Unutulmamalıdır ki, eğitimde öğretmene güven esastır.” şeklinde konuştu.