Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara Projesi

Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara Projesi

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen projeye, 5 bin 119 başvuru yapıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara Projesi"ne etkin öğretim, kültür, sanat ve spor, bilim ve teknoloji, özel eğitim, çevre ve okul estetiği kategorilerinde toplam 5 bin 119 başvuru yapıldı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2023 Eğitim Vizyonu hedeflerini gerçekleştirmeyi amaçlayan proje, sergi aşamasına geldi. Eğitimde karşılıklı öğrenme imkanlarını çeşitlendiren uygulamalar hazırlayan öğretmenlerin 111 projesi sergilenecek.

Sergi öncesi Çemberlitaş Anadolu Lisesi'nde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Levent Özil, Proje Koordinatörü Derviş Çelik ve 111 öğretmen katıldı.

- 111 proje sergilenecek

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özil, eğitim ortamlarında iyi örneklerin yaygınlık kazanmasının öğrencilere yeni öğrenme yolları açacağını belirtti.

İyi örnekler sayesinde mutlu ve güçlü yarınlara ulaşılacağını ifade eden Özil, şunları aktardı:

"Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara Projesi'ne 5 bin 119 başvuru yapıldı. Geçen yıla göre artan başvuru sayısı, aynı zamanda öğretmenlerimizin öğrenmeye ve eğitim ortamlarını doğrudan ilgilendiren yenilikçi uygulamalar geliştirmeye olan ilgisinin arttığının bir göstergesi. Bizler bu değerli projelerimizin her birini akademisyenlerimiz, maarif müfettişlerimiz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, proje deneyimi olan öğretmenlerimizle değerlendirdik. Eğitim için düşünmek, çalışmak ve iyi örnek ama aynı zamanda özgün uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla 111 projemizi sergileyeceğiz. Öğretmenlerimizin yarattığı iyi örnekler ve özgün uygulamalar ülkemizde eğitimin geleceğine ilişkin iyimserliğimizin başlıca nedenleri arasında oldu ve olmaya da devam ediyor."

İyi örneklerin özellikle özgünlük boyutuna ulaşanların eğitim sürecinde daha da önemli rol oynayacağının altını çizen Özil, iyi örnekleri olabildiğince paylaşmaya ve yaygınlaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Sergilenecek uygulamaların aynı zamanda öğretmenlerin içselleştirdiği çalışmalar olduğunu belirten Özil, şu ifadeleri kullandı:

"Bilindiği gibi okul ortamı, çocuklarımıza, en temel sosyal kodların yanı sıra bireyin sosyal ilişkiler kurmasına imkan veren pratikleri ve değerleri aktarır. Okuldaki iyi örneklerin öğrencilerimiz üzerindeki etkisi bu nedenle büyüktür. Bununla birlikte her şey sadece bir yerde uygulamayla bitmez. Başka ortamlara taşınmalı ki diğer kurumların gelişimine katkıda bulunsun. Okullarımız, sınıflarımız, kütüphaneler, spor salonları ve müzeler sosyal bakımdan düzenlenen, aktarımda bulunan ve öğrencilerimizi şekillendiren bir dizi ortamdır. Çocuklarımız yaşamları boyunca çok sayıda etki kaynağıyla karşılaşır. Bir diğer deyişle aktarım, homojen ve tek bir ortamla sınırlı bir olgu değildir. Ayrıca zaman içinde kendi olma bilincine varılması, öğrencilerimize kendisi ile ilgili bilgiler edinme ve planlarını ilgileri doğrultusunda geliştirme imkanı sunar."

Özil'in ardından konuşan proje koordinatörü Derviş Çelik ise süreç hakkında bilgi verdi.

Program, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı