Eğitimde Fatih Projesi

Eğitimde Fatih Projesi

Konya'da, proje kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı

Konya'da, Eğitimde Fatih Projesi kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen törende, 2010 yılında başlatılan Eğitimde Fatih Projesi'nin okullarda bilişim teknolojileri araçlarının daha etkin ve verimli kullanılması amacını güden, dünyanın en büyük eğitim projelerinden biri olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından desteklenen proje sayesinde, bütün okullara LCD panel etkileşimli tahta ve internet altyapı ağı kurulacağını belirten Gürsoy, yine proje kapsamında her öğretmen ve öğrenciye tablet bilgisayar verileceğini aktardı.

Konya'da 110 ortaöğretim kurumuna 2 bin 429 etkileşimli tahta, 110 çok fonksiyonlu yazıcı, 110 doküman kamera ve 4 bin 36'sı öğretmenlere, 17 bin 789'u öğrencilere olmak üzere toplam 21 bin 825 tablet bilgisayar dağıtımı yapıldığını vurgulayan Gürsoy, "Bu dağıtılan tabletlerden eğitim adına en iyi şekilde faydalanmanız gerekiyor" dedi.

Öğrenciler, tablet bilgisayarlarını, Konya Valisi Muammer Erol, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya ve Gürsoy'dan aldı. 

Törene, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Selçuklu Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı