“Eğitimde altın projler-2” tanıtımı yapıldı

“Eğitimde altın projler-2” tanıtımı yapıldı

Altınekin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırlamış olduğu, “Eğitimde Altın Projler2” İlçe Kaymakamı Lütfullah GÖKTAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY, ilçe protokolü ve halkın yoğun ilgisi ile Altınekin düğün salonunda açıldı.

İlçe Kaymakamı Lütfullah GÖKTAŞ, Vatandaşları iyi eğitim almış toplumlar her zaman dünya devletleri içinde söz sahibi olan ileri medeniyetteki toplumlardır. Kişi daha doğruyu ve yanlışı eğitim sayesinde öğrenir bu sayede eksiklerini düzelterek daha başarılı olma yolunda ilerler. Kaymakam Göktaş sözlerine şöyle devam etti. “Eğitime her toplumda büyük önem verilmelidir. Gelecek, çocuklarına iyi eğitim veren toplumların olacaktır. Çocuklar yarının büyükleri olduğundan onların doğru şekilde eğitilmesi için uğraşılmalı ve böylece aydınlık yarınlara kavuşulmalıdır. 127 proje, 12 stant ile tüm okullarımızın katılımı ile gerçekleştirdiğimiz proje tanıtımları Altınekin eğitimi için çok önemlidir. Öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz el ele verip işte bu atmosferi oluşturdular. Damlalar halinde yapılan çalışmaların bir deryaya dönüştüğüne şahitlik etmekteyiz. Bu çalışmayı gerçekleştiren Proje Ekibine Teşekkür ederim.”

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY, bu çalışmaların her ilçeye örnek olması gerektiğini, burada AB projeleri, TÜBİTAK projeleri seviyesinde projeler gördüklerini söyledi.  Gürsoy, ayrıca yerel ve milli değerlerle çok daha özgün projelerin çıkmasını temenni ederek, “bu projelerin ortaya çıkmasında öğretmenlerimizin öğrencilerimize birebir dokunması, daha yakın ilgi ve alaka göstermesi, sevgi ile onları eğitmesi ve pedagojik yaklaşımları etkili olmuştur. Aslında projelerin temeli, sahip olduğumuz değerlerden geçiyor. Dünyada yeni bir fikir, yeni bir buluş çıkıyorsa bu hayal edip, hayallerin gerçekleşmesinden geçiyordur. Geçmişte hayal edilen işler bu gün bu salonda gerçeğe dönüşmüş olarak karşımıza çıkmaktadır.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet GEDİK, birincisini 2014-2015 eğitim öğretim yılında gerçekleştirdikleri Eğitimde Altın Projeler ’in ikincisini yapmanın mutluluğu içinde olduğunu söyledi. Projelerin, sadece eğitim öğretim ile ilgili değil; aynı zamanda sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve halkla ilişkiler gibi bir çok yönü bulunmaktadır. Projelerin asıl gayesinin “altın nesiller” yetiştirmek olduğunu söyleyen Gedik, toplumda öğretimsiz değil, eğitimsiz nesillerin sorun oluşturduğunu, altın nesil ile de bu sorunun aşılmasının mümkün olduğunu ifade etti.

Program sonunda, öğrencilere sosyal ve kültürel etkileşim bilincini kazandırmayı amaçlayan Dedeler İlkokulu tarafından hazırlanan “Dedevizyon” standı “Proje Stant Ödülü’ne layık görüldü. Okul müdürü Hasan Gökhan CAN”ı  İlçe Kaymakamı Lütfullah GÖKTAŞ  diz üstü bilgisayar ile ödüllendirildi.

Bireysel anlamda  en özgün proje ile, Akıncılar İlkokulu öğretmeni Fatma Kalkan’ın, “Her Sınıf  Bir Sinema” projesi, birinci olurken Kalkan, ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY’dan aldı. 

 

Jüri özel ödülüne de; “ Çivi Çiviyi Söker” projesi ile, toplumsal uzlaşma ve kişilerin empati yapabilme, karşılıklı anlayışın kazanımını amaçlayan projenin koordinatörü Şehit Adem Yıldırım Ç.P.A.L öğretmenleri Merve Şensoy ve Serdar Aydın layık görüldü. Proje öğretmenlerine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa YILMAZ tarafından ödülleri takdim edildi.

 Daha sonra katılımcılara ve davetlilere yöresel Konya pilavı ikramında bulunuldu