Eğitimcinin Eğitimi Projesi

Eğitimcinin Eğitimi Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Spor Müdürlüğü'nün faaliyete geçirdiği Eğitimcinin Eğitimi Projesi, başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Spor Müdürlüğü'nün faaliyete geçirdiği Eğitimcinin Eğitimi Projesi, başladı.

Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa Türkiye Futbol Federasyonu Araştırma Planlama Eğitim ve Geliştirme Koordinatörlüğü Kurulu Üyesi Turgay Biçer ve proje koordinatörü Osman Avcı katıldı.

Amatör ruhla spor eğitmenliği yapan kişileri bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen organizasyona, okul spor salonlarında görevli beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler katılım gösterdi.

Turgay Biçer, yaptığı konuşmada, antrenörlerin ve beden eğitimi öğretmenlerinin gençlerle olan iletişimini geliştirmek ve iyi bir sporcuya dönüşmelerini sağlamak için, eğitimcilerin eğitilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Buradaki eğitimci ve katılımcıların hepsine antrenörlük, spor felsefesi, antrenman bilgileri, spor psikolojisi, beslenme, çalışma yönetimi gibi eğitimler vereceğiz." 

Osman Avcı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği sportif faaliyetlerin hızla ilerlediğini belirterek, "Bu tesislerde gerçekleştirdiğimiz hizmetler tüm vatandaşlarımıza 24 saat ücretsiz olarak veriliyor. Gençlerimizi sporla bir arada yaşatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Avcı, projeyle beden eğitimi öğretmenlerinin mevcut bilgilerini güncellemenin yanı sıra çıtayı bilimle daha yukarıya çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Avcı ayrıca, projenin 1 Aralık Salı gününe kadar akademisyenlerin sunumları ve faal sporcuların katılımları ile her hafta salı günleri 16 başlık altında, üçer saatlik eğitimle süreceğini sözlerine ekledi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı