Eğitimciler Konya’da toplandı

Eğitimciler Konya’da toplandı

“Yenilikçi Eğitim Cihazları Aracılığıyla Okumayı ve Okuduğunu Kavramayı Geliştirme” Erasmus+ Stratejik ortaklıklar 2. Ulusaşırı proje toplantısı yapıldı

Fransa Ulusal Ajansı tarafından 2017 yılı teklif çağrısı döneminde kabul edilen ve Konya Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün ortak olarak yer aldığı “Yenilikçi Eğitim Cihazları Aracılığıyla Okumayı ve Okuduğunu Kavramayı Geliştirme”  Erasmus+ Stratejik ortaklıklar  2. Ulusaşırı proje toplantısı yapıldı.

Dedeman otelde gerçekleştirilen basın toplantısına Fransa, İtalya, Romanya’daki proje ortakları katıldı.

Hz. Mevlana’nın “Dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni şeyler söylemek lazım” sözleriyle konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy “Avrupa Birliği ve Erasmus+ Projelerini önemsiyoruz. Projeler sayesinde kazanılan iyi uygulamaların paylaşımıyla eğitimdeki kalitemizi en üst düzeye çıkarmayı, öğrenci ve öğretmenlerimizin uluslararası hareketliliklerine imkân sağlayarak onların vizyonunu zenginleştirmeyi amaçlıyoruz. Benzer şekilde Konya’da ağırladığımız misafirlerimiz sayesinde de ülkemize karşı olan ön yargıları kırmayı hedefliyoruz. İnşallah misafirlerimiz buradaki tecrübelerini ilk elden çevrelerindeki insanlara aktarıp güzel ülkemizin gönüllü elçileri olacaklardır” dedi. 

 

resim653.JPG

egitimciler-konyada--(3).jpg

egitimciler-konyada--(4).jpg

egitimciler-konyada--(5).jpg

resim6453.JPG

egitimciler-konyada--(7).jpg

PROJE ORTAKLARI TOPLANTIYA KATILDI

Toplantıya proje ortakları olan,  Fransa’nın Amiens Bölgesi Eğitim Akademisine Bağlı Yetişkin Eğitim Merkezi olan Gip Forinval, İtalya’nın Basilicata Bölgesinde bulunan bir devlet üniversitesi olan Basilicata Üniversitesi, İtalya’nın Piedmont Bölgesi Eğitim Müdürlüğü, Romanya’nın Braila Şehri Milli Eğitim Müdürlüğü’nden temsilciler katıldı.

Avrupa genelinde önemli eğitim sorunlardan biri olan okuduğunu anlama, proje kapsamında hazırlanmakta olan eğitim içerikleri ve geliştirilen öğretim stratejileri sayesinde sorun olmaktan çıkartılıp, proje sayesinde bireylerin okuma kültürünü geliştirerek, okuduklarını kalıcı olarak öğrenmelerine olanak sağlanacak. Aynı zamanda bu proje ile günümüz yenilikçi teknolojik araçlarının bireylerin doğru okuma ve okuduklarını tam olarak kavramaları hedefleniyor.  3 gün devam edecek olan çalışmalar sayesinde proje kapsamında ortak ülkelerde yapılan örnek uygulamalar incelenecek, projenin birinci yıl faaliyetleri değerlendirilecek ve önümüzdeki yıl yapılacak proje faaliyetleri planlanacak.  Haber Merkezi

egitimciler-konyada--(8).jpg

egitimciler-konyada--(9).jpg

resim6533.JPG

egitimciler-konyada--(11).jpg

egitimciler-konyada--(12).jpg

egitimciler-konyada--(13).jpg