Eğitim yazarı Beledioğlu, AGÜ'de öğrencilere tavsiyelerde bulundu

Eğitim yazarı Beledioğlu, AGÜ'de öğrencilere tavsiyelerde bulundu

KAYSERİ (AA) - Eğitim yazarı Süleyman Beledioğlu, Abdullah Gül Üniversitesi'nde (AGÜ) üniversite adayı öğrencilere tercih tavsiyelerinde bulundu.AGÜ...

KAYSERİ (AA) - Eğitim yazarı Süleyman Beledioğlu, Abdullah Gül Üniversitesi'nde (AGÜ) üniversite adayı öğrencilere tercih tavsiyelerinde bulundu.

AGÜ Sümer Kampüsünde öğrencilerle bir araya gelen Beledioğlu, tecrübe ve birimlerini öğrencilere aktardı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Beledioğlu, öğrencilerin tercihlerini yaparken mutlaka uzmanlardan yardım almaları gerektiğini vurguladı. 

Öğrencilerin puanlarından daha yüksek 4-5 tercih yapmalarını öneren Beledioğlu, " Sonra puanlarına yakın 15 tane tercih öneriyoruz. Bir de puanlarından daha küçük 5 tercih yapmalarını öneriyoruz. Öğrencilerimiz mühendisliklerde yabancı dil eğitim ve yabancı dil kalitesi yüksek olan üniversiteleri seçmeleri gerekiyor. Çünkü uluslararası firmalarda çalışabilmeleri için mutlaka mühendisliğin yanında çok iyi yabancı dil koymaları gerekiyor" diye konuştu. 

Tercih sırasında detaylı çalışmalar yapılması gerektiğini anlatan Beledioğlu, şunları kaydetti:

"Geleceğin mesleğinden çok yaşayan bu günün mesleklerinden yana tercih yapmalarını ve bu günün mesleklerinde okuyup geleceğin mesleklerinde yüksek lisans yapmalarını tercih etmesini öneriyoruz. öğrencilerimizin üniversite ve şehirden önce hangi bölümde okumalarına karar vermeleri son derece önemli aksi halde yanlış tercih yapmış oluyorlar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı