Eğitim Tır'ı 26 Nisan'da Konya'da

Eğitim Tır'ı 26 Nisan'da Konya'da

Türk Telekom'un kadınlara yönelik olarak başlattığı 'Teknoloji Seferberliği Projesi'ndeki Gezici Eğitim Tırı ikinci sezonunda 24 il ve 34 farklı noktayı ziyaret edecek. Erzincan'dan başlayan çalışmada Gezici Eğitim Tırı 26 Nisan'da Konya'da olacak.

Proje kapsamında teknoloji sınıfı olarak tasarlanan Gezici Eğitim Tırı'nda kadınlara internet kullanımı, e-Devlet, ve mobil uygulamalar ile sosyal medya başta olmak üzere günlük hayatı kolaylaştıran birçok konuda eğitim verilecek.

HEDEF 2 YILDA 10 BİN KİŞİ

Geçtiğimiz yıl 38 ilde gerçekleştirilen ve 5 bin kişiye ulaşan projede toplam hedef 2 yılda 10 bin kişiye ulaşmak olacak. Teknolojiye ayak uydurmak isteyen, internette ben de varım diyen kadınlara sosyal medya, e-Devlet ve günlük hayatı kolaylaştıran uygulamaların yanı sıra internetten el emeği ürünlerini satabilme imkanlarını anlatacağız. Eğitimlere her yaşta kadının katılmasını bekleniyor.

KATILIM SERTİFİKASI VERİLECEK

Gezici Eğitim Tırı'ndaki eğitimler, günde 2 kez olmak üzere Türk Telekom Akademi tarafından verilecek ve eğitim sonrası tüm katılımcılara "Katılım Sertifikası" dağıtılacak. Türk Telekom'unteknoloji eğitimine çocuğuyla birlikte gelmek isteyen kadınlar için tır yerleşkesinde portatif bir oyun parkı kurulacak.

İlk durağı 16-17 Nisan tarihlerinde Erzincan olan ve teknoloji sınıfı olarak tasarlanan Gezici Eğitim Tırı'nın Türkiye turu 28-29 Haziran tarihlerinde Kars ile sona erecek.

 Haber Merkezi