Eğitim-İş, Samsun’da

Eğitim-İş, Samsun’da

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için Bandırma Vapuruyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişinin 100. Yıldönümü, Eğitim-İş Genel Merkezi tarafından Türkiye genelinden şube ve temsilciliklerin katılımıyla ve büyük bir coşkuyla Samsun’d

Kutlama törenine Eğitim-İş Konya Şubesi yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Kutlama törenine Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Yönetim Kurulu, Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, MYK üyeleri, Konfederasyona bağlı sendikaların başkanları, yöneticileri ve Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.  Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anıta çelenk sunulması ve konuşmaların ardından, “Ulusal Bağımsızlığın 100. Yılında Gençliğin Ata’sına Özlemi” konulu mektup yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. “Ne senden ne de senin eserinden vazgeçmeyeceğiz” yazılı pankartı taşıyan kortej, Atatürk Anıtı’ndan başlayarak Lise Caddesinde sona eren 2 km’lik Yüzüncü Yıl Yürüyüşü yaptı.

SAMSUN’DAN ANADOLU’YA BİR GÜNEŞ DOĞDU

Eğitim-İş’in 19 Mayıs Kutlamalarını değerlendiren Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit Samsun’dan Anadolu’ya bir güneş doğduğunu belirterek, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kurtuluş mücadelesini başlatmak için bandırma vapuruyla 19 Mayıs’ta Samsun’a gelmesiyle, Samsun’dan Anadolu’ya bir kurtuluş güneşi doğdu. 19 Mayıs 1919’da emperyalistlere karşı başlatılan ulusal mücadele, aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü ve saldırısı altında ezilen dünyanın tüm mazlum uluslarına da örnek oldu. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 100. Yıldönümünde Eğitim-İş olarak Samsun’daki kutlama törenlerine katılarak, Cumhuriyetimize, bayrağımıza ve vatanımıza sahip çıkmanın Türk Milletiyle birlikte mesajını verdik. Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 100. Yıldönümü ulusumuza kutlu olsun” dedi.