Eğitim-iş 12. yaşında

Eğitim-iş 12. yaşında

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Genç, Eğitim-İş’in Cumhuriyetimizin bağımsızlığını ve ulusal eğitim değerlerini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için mücadele etmek üzere 17 Ekim 2005 tarihinde kurulduğunu söyledi.

Eğitim- İş Konya Şube Başkanı Özgür Genç,  Eğitim İş’in kuruluşunun 12. Yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, Eğitim-İş’in sınıf mücadelesinin ve eğitim emekçilerinin yegâne örgütlü gücü olduğunu belirterek; “Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratik ve ulusal eğitim değerlerini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak ve mücadele etmek üzere 17 Ekim 2005 tarihinde Eğitim-İş kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne Eğitim-İş, ulusun ve ülkenin sorunlarına yabancı kalmamış, en önemli ‘özlük hakkının’ bağımsız bir ülkede demokrasi içinde yaşamak olduğu bilinciyle hareket etmiştir. Bu dönem, laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitimin askıya alınmaya, Cumhuriyet eğitim sisteminin ve oluşturduğu kültürün tasfiye edilmeye çalışıldığı, Atatürk devrim ve ilkelerinin yok edilmek istendiği bir süreçte geçmektedir. Tüm bu olumsuzluklara karşın örgütümüz emek, demokrasi, özgürlük ve ülkeye sahip çıkma mücadelesinin hep içinde, hep önünde olmuştur. Eğitim-İş, diğer sendikaların nitelik ve sayısal bakımdan güç kaybettiği dönemde, örgütlü gücünü ve şube sayısını artırmış, bütün sürece yerinde ve zamanında tavır geliştirmiş, en güç koşullarda bile umut olmuştur. Eğitim-İş’in böyle bir süreçte mücadele alanı içinde olması, emeğimiz, ülkemiz ve ulusumuz açısından çok büyük bir anlam ve önem taşımaktadır” dedi.

BİLİMSEL, ULUSAL VE PARASIZ EĞİTİMİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Eğitim-İş’in bilimsel, ulusal ve parasız eğitimi savunmaya devam edeceğine dikkat çeken Özgür Genç, “Yüz yıllık emek ve aydınlanma mücadelesinin ‘tek’ mirasçısı olduğumuzun bilincindeyiz. Mücadele ruhumuz, her dönemde halkımızın üzerine güneş gibi doğmuştur. Eğitim-İş, Büyük Önderi’nin ulusuna güzel günler gösterme hayalini asla ortada bırakmayacaktır. Eğitim-İş var olduğu sürece, Cumhuriyetin eğitim kurumlarında, aydınlanma devrimlerine savaş açanlara meydan okuyacak namuslu bir soluk da mutlaka var olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emeğimize ve ülkemize yönelik her saldırı, karşısında sarsılmaz bir kale gibi Eğitim-İş’i bulacaktır. Kurulduğu günden bu yana Eğitim-İş; laik, çağdaş, bilimsel, ulusal, parasız, demokratik ve karma eğitimi savunmaya devam etmektedir” şeklinde konuştu.