Eğitim Bir Sen Üniversitelerde Lider

Eğitim Bir Sen Üniversitelerde Lider

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Konya 2 Nolu Şubesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Yurt-Kur kurumlarındaki üye sayılarını artırarak bu yıl yüzde 87 büyümeyle zirvedeki yerini aldı

Eğitim Bir Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin yaptığı basın açıklamasında sendikanın bu yıl rekor büyümesinden bahsetti. Eğitim Bir Sen Şube binasında yapılan basın toplantısına Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkan Vekili Prof. Dr. Emrullah Eken, Sendika Yönetim Kurulu Üyelerinden Serbülent Karaman, Veli Eraslan ve Cafer Tayyar Küçükiba’da eşlik etti. Eğitim Bir Sen’in Konya’daki Üniversiteler ve Yurt-Kur şubesi olarak bilinen Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şubesi bu yıl bin 79 üyeye ulaşarak insanların gönlünde edindiği yeri ispatladı. Şenol Metin yaptığı konuşmada, Konya 2 Nolu Şube olarak (Yurtkur ve Üniversiteler Şubesi) Kasım 2015'te yaptığımız genel kurulun ardından, alanlarda yapmış olduğumuz çalışmalar tüm eğitim çalışanlarının teveccühüne mazhar oldu” dedi. Son üç yıllık gelişmeleri de aktaran Şenol Metin, “2015'te 323 üye ile temsilcilik olarak imzaladığımız mutabakatı geçen yıl 2016 Mayısında yüzde 70'lik tarihi büyüme ile 577 üye ile şube olarak imzaladık. Bugün bin 78 üye ile, yüzde 87 büyümeyi ifade ediyor 2017 mutabakatını her 3 kurumda da Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Yurt-Kur yetkili sendika olarak imzaladık.  Bize güvenen Konya üniversiteleri ve Yurt-Kur çalışanı arkadaşlarıma tarihin, mekanın ve emanetin bilincinde olduğumuzu deklare etmek istiyorum. Omuzlarımıza yüklediğiniz tarihi yükün ağırlığını, önemini biliyoruz. Bu başarının sahibi başta yönetim kurulum olmak üzere teşkilatımın tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

egitm-bir-sen--(3).jpg

“TOPLU SÖZLEŞMELERE KATKI SUNACAĞIZ”

Eğitim-Bir-Sen olarak sayılardan alınan gücün farkında olduklarını söyleyen Başkan Metin, üyelerinin sorunlarına ve çözüm önerilerine siyasi iradeye sunan ve yük paylaşan bir sendika olduklarına inandıkların aktardı. Ağustos ayında icra edilecek olan 4. Dönem Toplu Sözleşme sürecini önemsediklerini dile getiren Başkan Şenol Metin, “Masayı değerli kılacak her sürece katkı sunacağız, bütün irademizi ortaya koyacağız. Siyasi iradenin akademik personelin özlük hakları bağlamında yapmış olduğu olumlu, çözüm üretici yaklaşımı üniversite idari personeli ve Yurt-Kur personeli içinde bekliyoruz. Üniversitenin ve Yurt-Kur'un kendisinden beklenen görevi ifa edebilmesi açısından üniversite idari personeli ve Yurt-Kur personelinin özlük haklarında iyileştirme yapılması hayati öneme haizdir. Siyasi muhatablarımız bu hususu dikkate almalıdır.

 

YENİ TÜRKİYE'NİN İNŞASINDA YÜKSEKÖĞRETİM REFORMU EN ÖNEMLİ BAŞLIKTIR”

16 Nisan Referandumu ile inşa süreci başlayan Yeni Türkiye'de kamu siyasalarının belirlenmesi ve bürokrasinin inşa süreçlerine de değinen Başkan Şenol Metin konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yeni Türkiye'nin inşasında Yükseköğretim Reformu en önemli başlıktır. Mevcut Yükseköğretim sistemimiz soğuk savaşın iki kutuplu dünya paradigmasına göre ideolojik bir temelde yapılandırılmış olup, bu sistem Türkiye'yi 2023 ve 2071 Yeni Türkiye vizyonuna taşıyamaz. Bu nedenle 2547 sayılı Kanunda kısmi değişim değil yeniden yazım talep ediyoruz. Yükseköğretim Kanunu'nun Yeni Türkiye'nin inşasında psikolojik etkisi büyük olacaktır. Takip edeceğiz, katkı sunacağız”

egitm-bir-sen--(5).jpg

AYASOFYA SECDELERLE BULUŞMADAN, YENİ TÜRKİYE MİSYONU ANLAŞILAMAZ

Eğitim Bir Sen’in sadece sendika olmadağını ve ülkenin geleceği için çalışmalar yaptığını da aktaran Başkan Şenol Metin Ayasofya Camisinin ibadete açılmasını tüm organlarıyla birlikte desteklediklerini söyledi. Sendika olarak diğer faaliyetlerden bahseden Başkan Metin, “Bu çerçevede geçen yıl Yazarlar Birliği Konya Şubesi ile birlikte düzenlediğimiz Kudüs Konulu Çocuk Edebiyatı Eser yarışması yoğun bir katılımla nihayetlenmiş olup, eserlerin jüri değerlendirmeleri tamamlanmak üzeredir. Ramazan ayı içinde yarışma sonucunu sizlerle paylaşma şansımız olabilecektir. Ardından Kudüs misyonuna yakışır bir bir şekilde ödül törenimizi icra edeceğiz. Kudüs ve İstanbul, Mescidi Aksa'sı ile Ayasofya'sı ile 2 mabedi esir olan 2 Şehir, Tarihi orijinine saygımız ve bir oldubitti ile kabullendiğimiz, bugün müze olarak kullanılan Ayasofya, Fatih Sultan Mehmet Han'ı ecdat bellediğimizin nişanesi olarak, fethin ruhuna uygun olarak ibadete açılmalıdır. Ayasofya secdelerle buluşmadan, Yeni Türkiye misyonu anlaşılamaz” şeklinde konuştu. Servet R. Çolak – Memleket