Eğitim Bir-Sen Şube Divanını yaptı

Eğitim Bir-Sen Şube Divanını yaptı

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya 2 Nolu Şube, Onursal Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ile Genel Başkan Vekili Latif Selvi’nin de katılımı ile Şube Divanını yaptı.

Memur-Sen İl Temsilcisi Nazif Karlıer ve Eğitimciler Birliği Sendikası 1 Nolu Şube Yönetim Kurulununda katıldığı toplantıda gündeme dair değerlendirmelerde bulunuldu. 

Onursal Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu; ‘İlk defa bir darbeye eğitimli teröristler tarafından kalkışıldı ve bu masonik teşkilata en güzel cevabı iradesine sahip çıkan millet verdi. 15 Temmuz'da bu millet Başkomutan R.T. Erdoğan'ın dik duruşuna inanarak ve çağrısına icabet ederek darbecilere darbe yapmıştır.’ dedi.

Genel Başkan Vekili Latif Selvi; ‘yükseköğretimdeki sorunların, rektörlük makamının atama şeklinin değiştirilmesiyle çözülemeyeceğini belirterek, Yapılan düzenleme yerinde olmakla birlikte rektörlük makamının yetkilerinin de gözden geçirilerek sınırlarının çizilmesi adil bir yönetim için zorunluluktur. Atılan bu pozitif adımdan sonra yükseköğretimin sorunlarına daha kalıcı çözümler getirecek, yükseköğretimin sorunlarını köklü ve kalıcı bir şekilde çözecek reform niteliğinde yeni bir yükseköğretim kanununa ihtiyaç olduğunu bir kez daha belirtiyoruz” dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Nazif Karlıer; 2 No’lu Şubemizin hem üniversitede hem de KYK’da fark yaratan uygulamalara imza attığını vurgulayarak başarıların devamını diledi.

Şube Başkanı Şenol Metin ise ‘Şehrin en nitelikli insan kaynağına sahip STK’sının Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu şube olduğunu belirterek şehrimize karşı, coğrafyamıza karşı mesuliyetlerimizin olduğunu söyledi. Ardından teşkilat çalışmaları hakkında istişarelerde bulunuldu. Son olarak ta Ağustos 2017 Toplu sözleşme görüşmeleri için şubat mart aylarında planlanan çalıştay hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Yurt-Kur ve Üniversite olarak 2 Başlık halinde çalışmanın yapılandırılması kararlaştırıldı.

Yeni Görevlendirilen işyeri temsilcilerinin görev beratlarının teslimi ile toplantı nihayetlendirildi.