Eğitim-Bir-Sen "performans değerlendirme" sistemini protesto etti

Eğitim-Bir-Sen "performans değerlendirme" sistemini protesto etti

İSTANBUL (AA) - Eğitim-Bir-Sen üyesi bir grup, "Öğretmen Performans Değerlendirme" taslağını protesto etti. Sultanahmet'te bulunan İstanbul İl Milli...

İSTANBUL (AA) - Eğitim-Bir-Sen üyesi bir grup, "Öğretmen Performans Değerlendirme" taslağını protesto etti.

Sultanahmet'te bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri, üzerinde, "öğretmenine değer ver”, “performansa hayır”, “yüz yüze bakanları karşı karşıya getirme”, “Alo 147 kapatılsın” yazılı döviz ve balonlar taşıdı. Balonlar, daha sonra gökyüzüne bırakıldı.

Gruptakiler daha sonra “öğretmene not verme, öğretmene değer ver”, “öğretmene dokunma, geleceği karatma”, “performans getirme, öğretmeni küstürme” “sözleşmeli değil, kadrolu istihdam”, “sendika alanda, öğretmenin yanında” şeklinde sloganlar atarak, "Milli Eğitim Bakanlığı performans değerlendirme karnesi ile öğretmen örselenmemeli, önemsenmeli" yazılı pankart açtı.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Rıfat Kavak, hayata geçirilmek istenen performans değerlendirmesinin, hukuki ve formasyon açısından bir dayanağı bulunmadığını öne sürdü.

Performans değerlendirmesinin uygulanabilir bir politika aracı olmadığını savunan Kavak, "Biz performansımızın ölçülmesinden korkmuyoruz, korkumuz bizi bu gereksiz işlerle uğraştırırken kayıp olacak bir gençlikten korkuyoruz." dedi.

Kavak, "sözleşmeli öğretmenlik" uygulamasının da kaldırılması gerektiğini belirterek, son dönemde öğretmenle yönelik şiddet olaylarına da dikkati çekti.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Eğitim-Bir-Sen "performans değerlendirme" sistemini protesto etti

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :