Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube kuruldu

Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube kuruldu

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya 2 Nolu Şube’nin kuruluşu Bera Otel’de yapılan bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

Eğitimciler Birliği Sendikası genel Başkan Vekili ve Konya Sivil toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Latif Selvi, Eğitimciler Birliği Sendikası Konya 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu, Eğitimciler Birliği Sendikası Konya 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu ve Seydişehir Kırım Tatar Türkleri Derneği Yönetim Kurulu’nun katıldığı Basın toplantısında;   Sendika Şube Yönetim Kurulunun takdiminin ardından Şube Başkanı Şenol Metin ‘‘Çağın soylusu Mehmet Akif İnan'ın  birkaç adanmış gönülle 1992’de kurduğu Eğitimciler Birliği Sendikası, bugün 350 bini aşan üyesi ile  bir ulu çınar olmuş, şu anda da bu çınarın yeni bir filizinin doğuşuna şahitlik ediyoruz. Eğitimciler Birliği Sendikası, mazlumun, masumun, mağdurun sesidir, sığınağıdır. Sendikacılığımızın temelinde ‘insan’, referans noktasında ise ‘medeniyet değerlerimiz’ vardır. Adalet arayışı, Demokratikleşme ve Emeğin üstünlüğü kırmızı çizgimizdir. Evimize helal rızık götürmenin endişesini her an hissederken, hak arama mücadelesini de her daim onurumuzla yaptık, yapacağız. ‘Hayatı Hakka uydurmak için Bismillah’ dediğimiz bu kutlu yolda şubemizin görev alanında Kredi ve Yurtlar Kurumu ile şehrimizin iki üniversitesi (Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi) bulunmaktadır.  Sendikalaşma oranının en düşük olduğu alan üniversitelerdir. Bunun nedeni, üniversitelerin özgür düşünce konusunda yıllardır tabi tutuldukları baskılardır. Akademi artık bu korku tünelinden çıkmalıdır. Sendikacılığın teorisini, kitabını yazanların, pratiğini yapma zamanı gelmiştir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

egitim-bir-sen-(2).jpg

egitim-bir-sen-(3).jpg

Programın ardından Seydişehir Kırım Tatar Türkleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış, Latif Selvi’ye Kırım Davasını sahiplenilmesinde gösterdiği samimiyet, insiyatif ve Kırım’a gönderilen 6000 Kuranı Kerim için şükranlarını sundu ve plaket takdim etti.

egitim-bir-sen-(4).jpg

egitim-bir-sen-(6).jpg