Eğirdir Altın Elma Optimist Yelken Yarışı başladı

Eğirdir Altın Elma Optimist Yelken Yarışı başladı

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde düzenlenen yarışlara 120 sporcu katılıyor

ISPARTA (AA) - Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Isparta'nın Eğirdir ilçesinde düzenlenen Altın Elma Optimist Yelken Yarışı başladı.

Federasyonun, Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesinin katkılarıyla düzenlendiği yarışların startını Kaymakam Abdullah Akdaş ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl, bindikleri tekne üzerinde verdi. Türkiye genelindeki 10 kulüpten 16 yaş altı 120 sporcunun katıldığı etkinlikte sporcular, Eğirdir Gölü üzerinde belirlenen rotalarda yarıştı.

Kaymakam Akdaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, optimist yelken yarışlarının bu yıl ilk kez Eğirdir'de gerçekleştirildiğini vurgulayarak, "Üzerimizde bazı acemilikler var. Önümüzdeki yıllarda daha güzel yarışlar yapacağımıza inanıyoruz. Bu yıl ulusal bir yarış yapıyoruz. Önümüzdeki yıl uluslararası olarak düzenlemeyi düşünüyoruz. İlçemizde sonbahar aylarında turizm azalıyor. Sonbahar ve kış aylarında turizmi artırmak için çalışıyoruz." diye konuştu.

Belediye başkanı Şengöl de ilçenin birçok spor organizasyonunu gerçekleştirmek için uygun bir arazi yapısına sahip olduğunu aktararak, "Sadece spor faaliyeti değil Eğirdir'in tanıtımını da yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarışlar, 30 Ekim Pazar günü sona erecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :